Elit sürüye böyle daldılar

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesi olan TİGEM'e bağlı Şanlıurfa'daki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde "elit" sürülere koç katımı başladı.

TARIM 17.06.2020, 12:56
Elit sürüye böyle daldılar

Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM'e (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) bağlı, Şanlıurfa'da bulunan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde yetiştirilen ivesi cinsi koyun sürüsüne koç katılımı yapıldı.

Elit sürülere koç katımı için Karataş bölgesinde yapılan törende, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Hayvancılık Müdür Yardımcısı Şevket Bayar, katılımcılara, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdikten sonra dua edilerek koçların ivesi cinsi koyun sürüsüne katımı başladı.

Ceylanpınar Tarım İşletmesinin Koyunculuk Şube Şefi Gökhan Tükenmez ise yaptığı açıklamada, bu yıl Ceylanpınar Tarım İşletmesinden titizlikle yetiştirilen 36 bin ivesi cinsi koyuna koç katımı yaptıklarını belirtti.

2020'nin verimli bir yıl olmasını öngördüklerini söyleyen Koyunculuk Şube Şefi Gökhan Tükenmez, Ceylanpınar Tarım İşletmesinde bu yıl çok değerli çalışmalar yaptıklarını, sağlık bakımından çok kötü günler geçirilirken hayvancılık alanında bereketli bir yıl geçirdiklerini belirterek, bugün elit koyun sürüsünde bulunan ivesi cinsi her 20 koyun için 1 koç katımı yaptıklarını, koçların 45 gün sürüde kalıp serbest aşım yapacağını, daha sonra bu koçları koyun sürüsünden ayıracaklarını söyledi. Aralık ayı itibarıyla doğumların olacağı bilgisini veren Koyunculuk Şube Şefi Gökhan Tükenmez, gelecek yıl 40 bin kuzu beklediklerini dile getirdi.

Koyunculuk Şube Şefi Gökhan Tükenmez, Ceylanpınar Tarım İşletmesindeki ivesi cinsi koyunlar için 20 yeni ağıl yaptıklarını da açıklayarak, 2021 yılında 10 ağıl daha eklemeyi hedeflediklerini bildirdi.

Törene Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Bülent Öztürk ve Ceylanpınar Tarım İşletmesi çalışanları katıldı.

Yorumlar (0)