Edirne'de tıbbi ve aromatik bitkiler ormanı

Edirne'deki Lalapaşa Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Ormanı'nda 188 bin lavanta, ıhlamur, kekik, biberiye ve adaçayı fidanı toprakla bir araya getirildi.

TARIM 22.11.2021, 22:50 24.11.2021, 09:39
Edirne'de tıbbi ve aromatik bitkiler ormanı

Hacıdanişment köyü mevkisindeki 130 dekar büyüklüğüne sahip bozuk orman arazisinde kurulan ormanın fidan dikim töreninde konuşma yapan Edirne Valisi Ekrem Canalp'in eşi Ayten Canalp, ülkemizde ve dünya pazarında aromatik ve tıbbi bitkilere talebin her geçen gün arttığını dile getirdi.

Ülkemizin coğrafyası, farklı ekolojik ve iklim şartlarıyla aromatik ve tıbbi bitki üretimi yönünden yüksek bir potansiyel barındırdığını kaydeden Canalp, "Bizler de kentimizde buna ilişkin bir çalışma yaptık. Allah'ın izniyle girişimcilerimiz de burayı sahiplenecek ve bu orman şehrimizde çok önemli bir konuma gelecek." şeklinde konuştu. 

"Edirne iklimine uygun olan 5 türü ekiyoruz"

Edirne'nin İl Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan ise sosyal ormancılığa büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Bahse konu arazilerin, kırsal bölgede ikamet eden yurttaşlara ek gelir sağlaması maksadıyla gelir getirici badem ve ceviz türleriyle ağaçlandırma yaptıklarını belirten Ceylan, "Son dönemlerde tıbbi aromatik bahçeler büyük önem kazanmakta. Gastronomide ve tıpta önemli bir yer tutuyor. Biz de iki köyde tıbbi aromatik bitki üretim bahçesi kurma yönünde karar aldık. İlimizin iklimine uygun olan 5 türü bu bahçemize ekmeyi tercih ettik." sözlerini sarf etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Canalp, diğer yetkililerle birlikte lavanta fidanı dikti.

Üniversite öğrencileri de lavanta, ıhlamur, kekik, biberiye ve adaçayı fidanlarını toprakla buluşturdu.















Yorumlar (0)