Edirne'de ‘beyaz altın’ hasadı başladı

Ülkemizin çeltik ambarı olan Edirne'de, olgunlaşma sürecinin akabinde çeltik tavalarındaki suyun çekilmesiyle birlikte biçerdöverler yoğun hasat mesaisine başlayarak tarlalara girdi.

TARIM 17.09.2022, 20:38 18.09.2022, 01:39
Edirne'de ‘beyaz altın’ hasadı başladı

Ülkemizin çeltik (pirinç) gereksiniminin büyük bir bölümünün karşılandığı kentte hasat başladı. 'Beyaz altın’ olarak da adlandırılan çeltik, gübre ekimi, su verilmesi, tava hazırlanması gibi yetiştirme sürecinin akabinde yetişti ve biçerdöverler tarlalara giriş yaptı.

"Taneler oldukça dolgun"

Verimli bir hasat dönemi geçireceklerini ifade eden Mert Arabacı, “Bugün itibarıyla hasat çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Şu an için verim iyi gözüküyor. Dönüm başına 800 ila 900 kilogram rekolte bekliyoruz. Taneler oldukça dolgun. Herkes için bereketli bir hasat dönemi diliyorum." diye konuştu. 

"Bu yılki verimden memnunuz"

Çeltiklerin bu yıl yüz güldürdüğünü belirten İlyas Sözer de çeltik tanelerinde boş olmadığını ifade etti. Sözer, çeltiğin adeta bir çocuk gibi olduğunu kaydederek, “Dönüm başına 750 ila 800 kilogram rekolte bekliyoruz. Makineler tarlalara girdi, hasada resmen başladık. Adeta çocuk gibi uğraş istiyor. Bu yılki verim bizleri memnun etti. Taneler bir hayli dolgun. Tüm çiftçilere hayırlı olsun." sözlerini sarf etti.  

Ramazan Bozdemir ise çok bereketli bir hasat olması dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)