E-5'in yanında organik tarım

Megakent İstanbul'un ortasında, E-5 kara yolunun altında yer alan 6 dönüm büyüklüğündeki bahçede, kent yaşamının hareketliliğine rağmen, organik tarım çalışmaları 30 seneyi aşkın bir süredir devam ediyor.

TARIM 27.10.2021, 01:13 27.10.2021, 12:28
E-5'in yanında organik tarım

Megakentin göbeğinde, Maltepe D-100 kara yolunun altında, Erol Buyurman adlı yurttaşın kurduğu organik bahçede yaklaşık olarak 20 çeşit sebze yetiştiriliyor. Trafiğinin bir hayli yoğun olduğu yol üzerinden geçiş yapan araç sürücüleri ve yurttaşlar ise kentin ortasındaki tarım bölgesini büyük bir şaşkınlıkla seyrediyor. Bahçeyi ziyaret eden yurttaşlar ise özellikle salgın sürecinde doğal ürünlere rağbet gösteriyor. Topraktan ayrılan ürünler direkt olarak sofralara taşınıyor. 

"Buralar komple bahçeydi"

Yaklaşık olarak 40 senedir bu geleneği sürdürdüklerini belirten Buyurman, İstanbul’da zor koşullar altında ve büyük binaların arasında tarım yaptıklarını kaydetti.

Buyurman, “38 yıldır bu kentte tarım yapıyorum. Son 20 yıldır tamamen kendi tohumumuz üzerinden üretim yapıyoruz. Salgın sürecinde ürünlerimize ilgi arttı. Aslında 80'li ve 90'lı yıllarda buralar komple bahçeydi. Doğal tarım yapan çok arkadaşımız vardı. Seneler geçtikçe bahçe sayıları düştü. Buralarda yalnızca ben kaldım. Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu işi sürdürmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 









Yorumlar (0)