'Dünyanın en pahalı baharatı'nın hasadında görsel şölen

Safranbolu’da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde safran hasadına başlandı.

TARIM 23.10.2021, 20:40 24.10.2021, 17:09
'Dünyanın en pahalı baharatı'nın hasadında görsel şölen

Karabük’e bağlı Safranbolu ilçesinde bu sene beşincisi gerçekleştirilen 'Safran Festivali', çeşitli etkinliklerle sürüyor. Dün start alan festivalin ikinci gününde 27 dönüm büyüklüğündeki safran üretim çiftliğinde hasat yapıldı. Tarlalara giriş yaparak hasada başlayan yurttaşlar, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeli. 

Vali Gürel de etkinliğe katıldı

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Vali Fuat Gürel, "Bu organizasyonları düzenlemek çok kolay değil fakat beşincisi düzenlenen bu etkinliğin başarılı olduğunu büyük bir memnuniyetle dile getirmek isterim." diye konuştu.

“Aynı zamanda turizm ürünü"

Gürel, “Eğer 1 dönüm büyüklüğündeki araziden 40 ila 50 bin lira dolaylarında gelir elde edebiliyorsanız aslında oldukça verimli geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Öte yandan, bu yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda da bir turizm ürünü. Yalnızca bir tarım ürünü olarak kalmış olsaydı ilçemize adını veren bir ürün olarak akıllarda kalabilirdi. Allah'a şükürler olsun ki tüm dünyadan insanların büyük bir memnuniyetle ilçemize kadar gelmesine değer bir tarım ürünün burada hasadını gerçekleştiriyoruz. Turizmi 1 seneye yaymak lazım. İlçe turizminin bu denli bir alt yapısı halihazırda mevcut.” dedi.

Açıklamalarının akabinde Vali Gürel ve beraberindekiler, safran tarlasına geçiş yaparak hasat yaptı.

























Yorumlar (0)