Dünyanın en büyük seracılık fuarı Growtech Antalya'da sürüyor!

Dünyanın en büyük seracılık fuarı olan "Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı" dün Antalya Expo Center'da başladı. Fuar 30 Kasım saat 18.00'a kadar sürecek.

TARIM 28.11.2019, 14:22
Dünyanın en büyük seracılık fuarı Growtech Antalya'da sürüyor!

130'dan fazla ülkeden 90 binin üzerinde ziyaretçisi olan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 30 Kasım'a kadar sürecek. Growtech Fuarı'nın Direktörü Engin Er, Türk tarımının global markası ve dünyanın en büyük örtüaltı tarım sektörü fuarı olarak hizmet verildiğini belirtti. Er, "Bu yıl fuarın 19'uncusunu düzenliyoruz. Bu yıl biraz iddialıyız, 'dünyanın en büyük seracılık fuarı' diyoruz. 2 yıldır bu unvanı aslında aldık." ifadelerini kullandı.

Tarım inovasyon ödülleri "Sera Teknolojileri ve Sulama", "Tarım Makineleri ve Teknolojileri", "Tarımsal Bilişim", "Bitki Besleme ve Koruma" ve "Tohum ve Fide" kategorilerinde veriliyor.


Antalya Valisi Münir Karaloğlu

Seracılık alanında gerekli yapı malzemeleri, sulama sistemleri, tohumculuk, gübre, fide ve zirai ilaç firmalarının bulunduğu fuarda Türk tarımını dünyaya tanıttığını aktaran Er, "Birçok insan sektöre girmek istiyor. Çıkmak isteyenler de var ama girmek isteyenler de var. Bir dönüşüm gibi görüyorum. Tüm ilgilileri fuara bekliyoruz. Fuarımız, cumartesi saat 18.00'e kadar ziyaret edilebilecek." ifadelerini kullandı.

Hollanda, İspanya ve Çin ve Güney Kore'den katılım

Türk tarımını uluslararası pazarla buluşturan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, "Tarım Makineleri", "Bitki Besleme ve Koruma", "Sera & Sulama Teknolojileri", "Tohumculuk" kategorilerinde 30'un üzerinde ülkede 850'yi aşkın katılımcı marka sunuluyor.

"Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması" başlığı altında düzenlenen fuar, 50 bin metrekarelik alanda sürdürülüyor. Bireysel katılım yanında devlet büyüklerinin de ağırlandı. Hollanda, İspanya, Güney Kore, Çin ve Mısır'dan millî katılımlarla ülke bazında temsiller yapılıyor.

Akdeniz Üniversitesi - Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte düzenlenen 4. Bitki Islahı Proje Pazarı Ödülleri 29 Kasım'da, "Tarım Teknolojilerinin ve Bitki Çeşitlerinin Ticarileştirilmesi" başlığında panel ve jüri değerlendirmeleri yapılıyor.

Yorumlar (0)