Dünyada genetiği bozulmamış tek alageyik ırkı Türkiye’de 

Uzmanların dünya genelinde yaptığı “alageyik” araştırmasına göre dünyada genetiği bozulmamış yapıda olan son alageyik ırkının Türkiye Antalya’da bulunduğu öğrenildi. 

TARIM 01.10.2021, 12:54 04.10.2021, 11:48
Dünyada genetiği bozulmamış tek alageyik ırkı Türkiye’de 

Antalya'nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında bulunan alageyiklerin, dünyada genetiği bozulmamış tek alageyik ırkı olduğu öğrenildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre Düzlerçamı’nda bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasayonu’nda bu hayvanlar, doğal olarak çoğaltılıyor ve Türkiye’deki yaşam alanlarına yerleştiriliyor. 



2011’den bu yana alageyik çoğaltımı yapılıyor 

2011 senesinden bu yana istasyonda yetiştirilen alageyikler, ülkedeki farklı yerleşim alanlarına taşınıyor. Bu istasyon, Aydın Dilek Yarımadası Milli Parkı’na 22, Manavgat Beydiğin Kapan Bölgesi’ne 25 ve Muğla Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na da 28 alageyik taşıdı. Bu sayede saf alageyik ırkının devam ettirilmesi planlanıyor. 



Çiftleşme dönemi başladı 

Her sene sonbahar mevsiminin gelişiyle birlikte eylül sonu ekim başında çiftleşme dönemine giren alageyikler, bu sene de hareketlenmeye başladı. Çiftleşme döneminin sonunda dünyaya gelecek yavruların bakımlarını bir süre üstlenecek olan Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, bir süre sonra yavruları ülkedeki çeşitli yaban hayatı merkezlerine sevk edecek. 

Yorumlar (0)