Domates alternatifi: Örtü altı kavunu 

Mersin Silifke’de “örtü altı kavun” hasat dönemi başladı. Domatese alternatif olarak gösterilen bu sebze, bu sene yükselen fiyatları ile üreticinin yüzünü güldürmeyi başardı. 

TARIM 05.04.2021, 11:13 05.04.2021, 13:10
Domates alternatifi: Örtü altı kavunu 

Mersin Silifke’de yaşayan Çiftçi Ayhan Eski, yıllar önce bir sera kurarak domates üretimi yapmaya başladı. Sonrasında ise domatese alternatif olarak düşündüğü kavunların üretimine yönelmeye karar verdi.

Domatese alternatif olarak gördüğü kavunlar sayesinde seracılık işinde yüzü gülen Eski, Silifke’de ürettiği kavunlarını 13 TL’den satışa çıkarıyor.



3 dönüm seradan 30 ton ürün

Toplamda 3 dönümlük araziye kurduğu serasında sürekli üretim yapan Çiftçi Eski, bu yıl toplamda 30 ton ürün beklediklerini belirtti. Tüccarlar aracılığıyla ürettikleri kavunları pek çok ile gönderdiğini ifade eden Çiftçi, komisyoncuların kavunları almak için sırada beklediklerini söyledi.

Bir kavunun kilosunun 1,5 ile 4 kg arasında değiştiğini ve artan fiyatlar sayesinde yüzlerinin güldüğünü aktaran Ayhan Eski, tüm çiftçilere “örtü altı kavun” üretimini tavsiye ediyor.



Nisanın ilk haftasında hasat var

Nisan ayının ilk haftasında hasadın başladığını söyleyen Eski, “çitirex” cinsi kavunların haziran ayındaki son hasatla sezonu kapatacağını duyurdu. 

Yorumlar (1)
Fatma 3 yıl önce
Ortu alti derken,serada mi?Daha genis bilgi verseydiniz keske.