Doğada kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 60 TL

Antalya'ya bağlı Serik ilçesinde, doğada tamamen kendiliğinden yetişen dikenli incirin hasadına başlandı. Üzerindeki dikenlerden ötürü 'dikenli incir' ismini alan bu bitkiyi toplamak ise büyük bir özen gerektiriyor.

TARIM 08.08.2022, 20:20 09.08.2022, 15:11
Doğada kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 60 TL

Halk arasında 'kürek yemişi' olarak da bilinen dikenli incir, yaz aylarında kaktüslerde yetişiyor. 

Kilogramı 60 TL

Hasadı gerçekleştirilen meyvenin boyu ise yaklaşık olarak 10 santimetreye ulaşıyor. 

İncirin etrafı dikenlerle kaplı olduğu için hasat çalışmaları korunaklı eldivenler veyahut uzun maşalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. 

Kilosu 60 TL'ye satılan incirin, sert kabuğundan ayrıldığında tatlı ve yumuşak meyvesi ortaya çıkıyor. Genellikle soğuk olarak tüketilen meyvenin sindirim sistemi hastalıklarına çok iyi geldiği biliniyor.

“Yaşım 70 oldu ama tüm gençleri yıkıyorum"

Serik ilçesine bağlı Kürüş Mahallesi üzerinde ikamet eden 70 yaşındaki İbrahim Şahin bitkinin yararlarına değinerek, "Dikenli olduğundan dolayı eldivenlerle topluyoruz. Çok yararlı bir bitki. Faydaları o kadar çok ki saymak mümkün değil. Soğuk olarak tüketilince daha iyi fakat ben dalından yemeyi seviyorum. Tadı çok güzel, tarif etmek mümkün değil. Bu meyve sayesinde genç kalıyorum. Yaşım 70 oldu ama tüm gençleri yıkıyorum. Adeta sıfır kilometreyim. Ne tansiyon ne şeker var. Çivi gibiyim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)