Deprem bölgelerine hayvancılık ve tarım desteği

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler 11 kenti enkaza dönüştürdü. Bu noktada hayvancılık ve tarım sağlayanlara dair önlemler alındı. İşte deprem bölgelerinde hayvancılık ve tarım sektöründe alınan tedbirler…

TARIM 12.03.2023, 11:54 12.03.2023, 13:03
Deprem bölgelerine hayvancılık ve tarım desteği

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 şehri enkaza dönüştürdü. Bölgelerde hayvancılık ve tarımla ilgilenen kişilerin ürünleri ile mallarına gelen zarara OHAL kapsamında destekler sağlandı.

Telef olan hayvan sayısı kadar canlı hayvan desteği

Depremden zarar gören yetiştiricilere, bağlı oldukları il/ilçe hasar tespit komisyonunca telef olduğu belirlenen kanatlı hayvan, küçükbaş, büyükbaş ve arılı kovan miktarı kadar canlı hayvan desteğinde bulunulacak.

Depremler sebebiyle genel yaşama etki eden afet bölgelerinde, kanatlı hayvan, küçükbaş, büyükbaş ve arılı kovan yetiştiriciliğine bir kereye özel olacak şekilde, canlı hayvan ve besleme amacıyla şeker desteğinde bulunulacak.

Resmi Gazete'de yayınlandı

OHAL Kapsamında Tarım Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlanarak faaliyete alındı. Depremler sebebiyle genel yaşama etki eden bölgelerde hayvan sağlığı ve verimliliği çoğaltma ile refahını sağlamak düşüncesiyle hareket edildi.

Deprem sebebiyle telef olan hayvanların belirlenmesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bağlı olunan il/ilçe hasar tespit komisyonları tarafından yapılacak. Tespit işlemleri gerçekleştirilen hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Bilgi Sistemi'nde kaydının bulunması gerekli olacak. Besleme amacıyla dağıtılacak şeker, arılı kovanları ise Tarım ve Orman Bakanlığı Arıcılık Kayıt Sistemi tarafından sağlanacak.

Arıcılar adına, bir kereye özel olacak şekilde, kovan başına 4 kilograma kadar besleme planlı şeker desteği sağlanacak.

Yorumlar (0)