Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaklık teklif etmişti! Genç çiftçinin azmi örnek oldu

Tokat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çiftçiler buluşmasında espri ile karışık ortaklık teklif ettiği 25 yaşındaki genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan, köy yaşamı ile genç çiftçilere örnek oluyor.

TARIM 31.03.2022, 13:38 31.03.2022, 13:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaklık teklif etmişti! Genç çiftçinin azmi örnek oldu

25 Mart'ta Yeni Tokat Havalimanın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından belediye sosyal tesislerinde çiftçilerle görüştü.

Erdoğan’ın ortaklık teklif ettiği Kılıçarslan, gençlere örnek oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezunu 25 yaşındaki Sevilay Kılıçarslan'ın çilek yetiştiriciliği yaptığı bilgisini aldıktan sonra, "Beni ortağın olarak kabul eder misin?" sözleriyle yaptığı esprisi tebessümle karşılandı.

Üniversite mezunu Kılıçarslan’ın köy yaşamı dikkatleri çekti. Tokat merkezin Eze Köyünde Safiye ve Sebahattin Kılıçarslan çiftinin tek kız çocuğu Sevilay Kılıçarslan, Amasya Üniversitesi Veteriner Teknikerliği Bölümünde aldığı eğitimden sonra mezun oldu. Tokat Valiliğinin başlattığı "Köyümde yaşamak için birçok sebebim var” projesinden yararlanan Kılıçarslan, babası ile birlikte küçükbaş hayvan besiciliğine başladı. Evlerinin bahçesinde çilek üretimi ile de uğraşan Kılıçarslan, genç çiftçilere örnek olmaya çalışıyor.

"Cumhurbaşkanımızın teklifinden onur duydum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen diyaloğu hatırlatan Kılıçarslan, “Cumhurbaşkanımıza küçükbaş hayvancılığı ve çilek üretimi yaptığımı söyledim. Esprili bir şekilde çilek üretiminde bana ortaklık teklif etti. Bundan dolayı ben de çok onur duydum. Çilek üretimi başladığı zaman Cumhurbaşkanımıza Tokat'tan çilek göndereceğim” sözlerini kullandı.

Veteriner hekim olmak istiyor

Veteriner teknikerliği mezunu olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “Küçükbaş hayvancılığı yapıyorum şu an. Babamla beraber yapıyoruz. Tek başıma da çilek üretimini yapıyorum. İleride inşallah mesleğimi icra etmek ve veteriner hekim olmak istiyorum. Benim gibi köydeki genç çiftçilere, projelerden faydalanıp, çiftçilikle uğraşmasını tavsiye ediyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)