Çorak araziyi meyve bahçesine çevirdi

Ağrı'ya bağlı Doğubayazıt ilçesinde ikamet eden Abdulkadir Ardin, çevresi çorak arazilerle kaplı olan bölgede yetiştirmeye başladığı yaklaşık olarak 5 bin meyve ağacının yer aldığı bahçeyi turizme kazandırmayı amaçlıyor.

TARIM 10.08.2022, 23:21 12.08.2022, 08:44
Çorak araziyi meyve bahçesine çevirdi

Ağrı Dağı'na yakın bir yerde 33 dönüm büyüklüğündeki çorak arazide erik, kayısı, vişne, kiraz, badem, armut, ayva ve elma gibi meyve ağaçları yetiştiren Ardin, bölgeye yabancı ve yerli turistleri çekebilmek için harekete geçti.

Ardin, iki senedir meyve ürettiği bahçesine bir balayı ve 12 bungalov evi inşa etmeye başladı.

"Ağrı Dağı'nın çevresini cıvıl cıvıl bir hale getirmek istiyorum"

Abdulkadir Ardin, basın mensuplarına, meyve hasadına başladığı bahçesinde yurttaşlar için mesire alanı ve çocuklar için yüzme havuzu da olduğu ifade etti.

Çorak bölgede meyve yetiştirmeye başladığında çok sayıda kişinin kendisine başaralı olamayacağını söylediğini ifade eden Ardin, "Burayı daha da güzelleştirmek için çalışıyorum. Balayı ve bungalov evinin yanı sıra yan taraftaki 15 dekarlık araziyi de aldım. Oraya da lavanta bahçesi, aquapark ve at çiftliği kurmayı hedefliyorum. Ağrı Dağı'nın çevresini cıvıl cıvıl bir hale getirmek istiyorum." diye konuştu. 

Ardin, Ağrı Dağı manzaralı balayı evi ve bungalovlara ilişkin çalışmaların sene sonuna tamamlanacağını dile getirdi.

"Burası benim için başka bir dünya"

Bahçeyi bu hale getirmek için yaklaşık olarak 6 milyon TL harcadığını dile getiren Ardin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Burası benim için başka bir dünya. Şehir yaşamını unuttum. Ağaçlarımı gördüğümde sanki her gün çok sayıda insan etrafımdaymış gibi oluyor. Ziyaretçi sayısının artması da beni mutlu ediyor. Çalışmalar tamamlanınca bahçe, yalnızca benim için değil, misafirler için de vazgeçilmez bir mekan olacak."













Yorumlar (0)