Coğrafi işaretli Kozan portakalının hasadına başlandı

Çukurova'nın coğrafi işaretli Kozan Portakalı için senenin ilk hasadı başladı.

TARIM 02.01.2021, 10:52
Coğrafi işaretli Kozan portakalının hasadına başlandı

Çukurova'nın coğrafi işaretli Kozan Portakalı'nın 2021 senesi hasadı yapıldı. Bahçe sahibi Ersan Tokuş, portakalların yanında yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanan limon ve mandalina hasadının da yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

"Kozan portakalının ilk hasadı"

Ersan Tokuş, "Ülkemizde 81 ilimize gönderilmiş olan ve ihracat ile üreticinin de yüzünü güldüren Kozan portakalının ilk hasadını bugün yaptık." şeklinde konuştu.

Tokuş, Adan Kozan'a bağlı narenciye bahçelerinde ilk hasadı gerçekleştirirken, "Narenciye başkenti Kozan'da hasat başladı. Kozan'dan 81 ile ve bütün dünyaya bu lezzet ihraç ediliyor. 2021 senesi bölgemizin emekçileriyle beraber ülkemize, halkımıza ve dünyamıza sağlık getirsin.

Cumhurbaşkanımızın da ifade etmiş olduğu gibi tarım şu birinci sırada yer alıyor. Narenciyenin başkenti Kozan'da üretim yapılıyor. 200 bin dönümlük arazide 800 bin tonluk narenciye ürünü elde ediliyor ve bu bölge ekonomimize büyük bir katkı sağlıyor. Bir bahçe içinde toplamda 40 kişi çalışıyor. Bu sene ise çalışanların yevmiyeleri arttı.

"Portakal tüketen kişi hastalıklardan uzak kalır"

2021 senesi bütün dünyaya ve Kozan'a sağlıklı, bol c vitaminli koronavirüsten uzak bir yıl olarak geçer umarım. Aşılarımız da geldi, marka c vitamini deposu bu portakalları tüketen her kim varsa hastalıklardan da uzak kalır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)