Çine Çayı Islahı Projesi ile tarım arazileri korunuyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü 81,5 milyon TL maliyetli "Çine Çayı Islahı Projesi" kapsamında 10 bin dekar tarım arazisinde taşkına karşı set çekilecek.

TARIM 30.12.2019, 15:40 30.12.2019, 17:46
Çine Çayı Islahı Projesi ile tarım arazileri korunuyor!

DSİ, Aydın’daki su yapılarının miktarını artırarak ve olan yapıları iyileştirerek tarımsal faaliyetleri güçlendirmede önemli görevler üstleniyor.

1 kilometrelik çay kordonunun ıslah çalışmaları tamamlandı

Aydın Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli Mahallesinde Çine Çayı’nın yanına yapılan “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi”nin bulunduğu alanda 1 kilometrelik çay kordonuna yapılan ıslah çalışmalarının tamamlandığını duyuran DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, kalan 17 kilometrelik kordonun ıslah çalışmalarının sürdürüldüğünü ve "Çine Çayı Islahı" projesinin maliyetinin ise 81,5 milyon TL'yi bulduğunu söyledi. Aydın, çalışmalarda 2021 yılında sona gelineceğini, 10 bin dekar arazinin taşkınlardan korunacağını açıkladı.

“Artan taşkın riskine karşın taşkın koruma projeleri önem arz ediyor”

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, iklim değişikliğinin küresel olarak yaşandığını ve bu doğrultuda yağış rejiminin değiştiğini belirtti. Aydın, “Anlık kuvvetli yağışlar daha şiddetli, daha sık görülmekte ve bu nedenle de gitgide artan taşkın riskine karşın taşkın koruma projeleri büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye yarı kurak iklim kuşağında

Türkiye'nin yarı kurak iklim kuşağına müdahil olduğunu ve su rezervuar miktarında sürekli değişim yaşandığını aktaran Aydın, "Hem suyun israfını önlemek hem de taşkınları önlemek maksadıyla yürütülen projeler yılın tamamında sürmektedir." dedi.

Yorumlar (0)