Çiftçilerin kabusu oldu: "İlk kez bu kadar yoğun"

Osmaniye’ye bağlı Düziçi ilçesinde ekili olan tarım arazilerini adeta istila eden çekirgeler üreticilerin kabusu oldu. Çok sayıda çekirge tarım arazilerinde görülürken, salgın yapabilme ihtimali olan zararlı tür çekirgelerle mücadeleye başlandı.

TARIM 25.05.2022, 18:20
Çiftçilerin kabusu oldu: "İlk kez bu kadar yoğun"

Önemli tarım arazileri bulunan kentlerimizden Osmaniye’ye bağlı Düziçi ilçesindeki ekili tarım alanlarında çekirge popülasyonu gözlendi. Tarım arazilerini adeta istila eden çekirgelerden kurtulmaya çalışan çiftçiler durumu yetkililere bildirdi. Düziçi Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, ziraat mühendisleri Mehmet Acembekiroğlu ve Yusuf Ziya ile birlikte Yenifarsak köyünde bulunan ekili tarım arazilerinde incelemeler yaptı. Gerçekleştirilen incelemelerin akabinde bakanlık tarafından tahsis edilen özel ilaçla çekirgelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde ilaçlama faaliyetleri yapıldı. Çekirgeyle mücadelede bir dekar alanda gerçekleştirilen ilaçlamanın binlerce dönüm büyüklüğündeki alanda etkili olacağını dile getiren Çerçi, salgın yapabilme ihtimali olan çekirgelerle mücadelenin çok önemli olduğunu belirtti.

"Böyle bir şey görmemiştik"

Çerçi, zararlı çekirgelerle mücadelenin çiftçilerin için çok önemli olduğunu kaydederek, “Köylülerden çok fazla şikayet aldık. Biz de buraya kadar geldik ve çok ciddi bir çekirge popülasyonuyla karşı karşıya kaldık. Daha evvelki senelerde böyle bir şey görmemiştik, ilk kez bu kadar yoğun. Zararlı bir çekirge türünden söz ediyoruz. Biz yavru çekirgelerle mücadele ediyoruz çünkü yavru oldukları dönemde uyuşuk oluyorlar. Bugün bir dekar büyüklüğündeki alanda gerçekleştirdiğimiz ilaçlamayla binlerce dönüm büyüklüğündeki alanda çekirgeleri engelleyeceğiz." sözlerini sarf etti. 



Yorumlar (0)