Çiftçilere Tarım Cebimde uygulaması: Bakan Kirişçi açıkladı

“Tarım Cebimde” uygulamasının tanıtımını yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Geliştirdiğimiz bu uygulama tarımda dijital bir devrim olacak.” dedi.

TARIM 02.01.2023, 12:02 03.01.2023, 17:48
Çiftçilere Tarım Cebimde uygulaması: Bakan Kirişçi açıkladı

Tarım ve teknolojinin bir araya getirildiği “Tarım Cebimde” uygulamasının tanıtımı yapıldı. Tarım Cebimde uygulamasını vatandaşlara sunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Çiftçilerimizin nereye ne ekeceği ve alacağı destek miktarı gibi soruların yanıtına bu sistem üzerinden erişebilecek” şeklinde konuştu.

“Değişim ve dönüşüm sağlanıyor”

Geliştirilen uygulama ile beraber büyük bir adım atıldığını ifade eden Kirişçi, “Ak Parti yönetiminin mevzuat noktasında ülkemize kattığı Tarım Kanunu'ndan başlayarak Lisanslı Depoculuk, Toprak Koruma Arazi Kullanım Kanunu, Tarım Sigortaları Kanunu, Islahcı Hakları Kanunu ve Doğumculuk Kanunu gibi mevzuat noktasında birden fazla düzenlemeyi nasıl piyasamız, üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve hükümetlerimin yararlanması için çıkarmışlar ve bundan ötürü büyük bir dönüşüm ve değişim sağlamışlarsa bu noktada da dijitalleşme için bu uygulamaya bir devrim diyebiliriz. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

“Tamamen yerli ve milli bir uygulama”

Tarımda Cebimde uygulamasının tamamen yerli ve milli olduğunu aktaran Kirişçi, “1. versiyonunu şu an burada paylaşıyoruz. Tıpkı farklı uygulamalarda olduğu gibi bu zaman zarfı içinde kendisini yenileyecektir. Tarım Cebimde 1.0, bu konunun altını da çizmek isterim. Tamamen Bakanlığımıza ait milli ve yerli bir uygulamadır. Tarım Cebimde uygulaması için farklı bir bütçe istemeksizin kendi iç kaynaklarımız üzerinden faaliyete soktuk. Yeni sene ile beraber Tarım Cebimde 1.0 mobil uygulaması mobil marketlerden indirilmekte ve uygulama faaliyete sokulduğunda herhangi bir kayıt işlemi bulunmadan ana sayfaya ulaşılabilmektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)