Çiftçilere ekipman desteği verildi

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü, gübreleme ve hasat ekipmanı bulunmayan çiftçilere destek maksadıyla ekipman ve makine satın aldı.

TARIM 23.04.2021, 12:24 25.04.2021, 10:09
Çiftçilere ekipman desteği verildi

 Güroymak ve Ahlat ilçelerinde ihtiyacı olan çiftçiler, Ahlat Ziraat Odası ve Güroymak Manda Yetiştiricileri Birliğine başvurmak koşuluyla küçük bir bedel karşılığında ekipman kiralayıp hasat bitiminde tekrar iade edecekler.

“354 bin liralık projemiz kabul edildi”

Durumu olmayan çiftçilere yardım amacıyla 354 bin liralık bir ekipman desteği projesi hazırlandığını ve projenin onaylandığını dile getiren Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, “2021 yılında Bitlis’in tarımını geliştirme kapsamında bu iki ilçemizde makine ekipman parkı oluşturmak amacıyla proje hazırladık. Doğu Anadolu Programı (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz 354 bin TL bütçeli projemiz onaylandı. Bu sayede 6 tane ekipman aldık. Bu kent hayvancılık ve tarım kentidir. Bölgemizde bin dekarlık bir alanda 56 bin ton hububat üretimi yapılıyor. Biz tarımımıza ve çiftçilerimize destek olmak kaydıyla bu projeyi hazırlayıp ekipmanları aldık” dedi.

“Çiftçilerimiz az bir ücretle kiralayıp kullanabilecekler”

Projeyle elde edilen ekipmanların az bir ücret karşılığında çiftçilerin hizmetine verilerek hasat bitimine kadar kiralanacağını kaydeden Çelik, “Bu makinelerin çiftçilere çok faydası olacak. Bu makinelerle günde 100 işçinin yaptığı iş 15 dakikada tamamlanacak. Bu sayede çiftçilerimize makineleşmenin önemini de göstermiş oluyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)