Çiftçilere 3 ayrı kredi müjdesi

Çiftçilere yeni destek paketlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Topraklarımızın en yüksek verimle ekilmesi ve emekçilerimizin karşılığını görebilmesi gerek. Bu nedenle çiftçilerimiz için 3 ayrı kredi müjdemiz bulunuyor” dedi.

TARIM 06.01.2023, 16:45 08.01.2023, 10:34
Çiftçilere 3 ayrı kredi müjdesi

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vereceğimiz müjdeli haberle ülkemizin topraklarına sahip çıkan çiftçilerimizi daha da kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz amaçlıyor" dedi. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

3 müjde verdi

Çiftçilere 3 ayrı kredi desteği veren Erdoğan, "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni sisteme alacağımızın müjdesini veriyoruz. Hasat döneminde gerçekleştirilecek harcamalar adına bu kredi kullanılabilecek. 250 bin TL’ye kadar sağlanacak olan bu kredinin senelik faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi ise 36 ay olacaktır.

İkinci müjdeli haberimiz, Tarımsal KOBİ Kredisi'dir. Verilecek kredinin üst sınırı 15 milyon TL, devlet tarafından verilen miktarı haricindeki senelik faiz oranı ise yüzde 4,75 olacaktır. Yatırım kredilerinde 10 sene, işletmede ise 24 aya varan vade bulunacaktır. Birden fazla işletme çalışmalarında bu krediyi kullanılabilecek.

Üçüncü müjde ise Tarım Borç Transferi Kredisi. Söz konusu kredinin üst limiti 5 milyon TL olacak. Verilecek olan bu kredinin de vadesi 60 ay, faiz oranı ise yüzde 9,75’dir" şeklinde konuştu.

Genç çiftçilerin kredi limitleri yükseldi

Genç çiftçilere destek sağlanacağını dile getiren Erdoğan, “Genç çiftçilerimize verilen kredi limitlerini 500 bin TL’den bir milyon TL’ye yükselteceğiz. Tarım kredilerinde bulunan takip oranının yüzde 1'den düşük rakamlarda olması çiftçilerimizin ödemelerini aksatmadığını göz önüne seriyor. Borcunu ödeme noktasında zorluk yaşayan çiftçimiz oluyorsa onlara yardım etmek sorumluluklarımız içerisindedir. Ana parasını peşin şekilde ödeyen kişilerin faizlerinin silinmesi çiftçilerimizi rahatlatacaktır. Taksitli ödemeye de olanak vermek gerekmektedir" ifadesinde bulundu.

“Zincirin halkasına dikkat ediyoruz”

Tahıl noktasında Rusya ve Ukrayna savaşı dolayısıyla zorluk yaşandığına değinen Erdoğan, "Bizler tahıl koridorunu oluşturarak insanlığı büyük bir açlık krizinden çekip aldık. Bizler tarım sektörünü ve onun ana unsurlarından birisi çiftçilerimizi bir bütün şeklinde görüyoruz. Uygulamalarımızı ve politikalarımızı büyük ekosistemin hepsini göz önüne alarak meydana getiriyoruz. Zincirin bir halkasında oluşan kopmanın bütün sistemde bozukluk sağlayacağını biliyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)