Çiftçi borçlarına yapılandırma!

Çiftçinin, tarım kredi kooperatifleri vasıtasıyla kullandıkları 5 milyar lira dolaylarında kredi borcunun tekrar yapılandırılacağı belirtildi. Alacaklar, düşük maliyetle ya da faizsiz olarak borçları uzun vadelere yayacak.

TARIM 14.12.2020, 08:42
Çiftçi borçlarına yapılandırma!

Çiftçinin tarım kredi kooperatifleri vasıtasıyla çektikleri kredilerin geri ödemelerinin yapılması konusunda yaşanan zorluklar kalkıyor. Uzun zamandır bu borçların tekrar yapılandırılması üzerinde tartışmalar bulunuyordu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilerin durumu ile ilgili iletilen taleplerin ardından, ilgili bakanlıklara talimat verdi.

Çiftçilerin borcunun yeniden yapılandırılması ya da ertelenmesi hususundaki talepler, prim ve vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili düzenleme esnasında gündeme getirilmiş, fakat çiftçinin bu borçları kapsam dışı kalmıştı. AK Parti’nin son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bazı AK Parti milletvekilleri çiftçilerin borcu ile ilgili istişare ve tartışmaları gündeme taşıdı ve bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu dile getirdi.

Bu konuda bir rapor hazırlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin borcunu eksiksiz ödemek istediğini ancak ödeme yapabilmesi için bu borçların yapılandırılmasının ve uzun vadeye yayılmasının önemli olduğunu belirtmişti.

Talepler ve raporun iletildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçinin tarım kredi kooperatifleri vasıtasıyla kullandığı 5 milyar lira civarındaki kredi borcuyla Ziraat Bankasından aldıkları kredi borçlarının tekrar yapılandırılmasını istedi ve kesin talimat verdi.

Çiftçilerin bağlı oldukları ziraat odalarınca da geçen günlerde; çiftçilerin birikmiş borcunun faizsiz olarak yapılandırılması, süt hayvanlarının da kesime gitmesinin engellenmesi, besicilerin pazarlama ve maliyet sıkıntıları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı ile Ticaret Bakanı’na yazı göndermişti.

Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) girişimlerinin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı bir çalışma başlattı. Çiftçi ve esnaflar için atılacak adımlar, bugünkü kabine toplantısı sonrası açıklanacak.

Yorumlar (2)
Arda 3 yıl önce
İsAllah Önceki yapılandırma haberleri gibi yalan haber değildir buda çiftçilerle dalga geçiyorlar medyasida vekilide
Arda 3 yıl önce
İnsAllah Önceki yapılandırma haberleri gibi yalan haber değildir buda çiftçilerle dalga geçiyorlar medyasida vekilide