Çekirgeler 3 yaylayı istila etti

Hataylıların başı çekirge istilası ile derde girmek üzere. Kırıkhan, Hassa ve Belen ilçelerindeki Amanos Dağları'nda bulunan 3 yaylada bulunan bahçeler çekirgelerin istilasına uğradı.

TARIM 11.06.2020, 13:51
Çekirgeler 3 yaylayı istila etti

Hayat'ın Kırıkhan, Belen ve Hassa ilçelerinde yer alan Amanos Dağları'ndaki Fenk, Eşmişek ve Atik yayları çekirgeler istila etti. Yaylalardaki bahçelerinde çok sayıda çekirge gören vatandaşlar Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü arayarak yardım istedi.

Eşmişek, Atik ve Fenk yaylalarındaki bahçelerde incemele yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri tarla çekirgesi olarak bilinen "madrap" ve "güdük" türü çekirgelerin ağaç ve bitkilere zarar vermemesi için çalışma başlattı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bir taraftan yayla sakinlerine ücretsiz ilaç dağıtımı yaparken diğer taraftan da bölgede ilaçlama çalışmasına başladı.

Her gün gözle görülür şekilde çoğalıyor

Fenk Yaylasında bahçesi bulunan vatandaşlardan Turgay Çalışkan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çoğalan çekirgelerin bahçelerine zarar verdiğini ve daha fazla çoğalıp yayılmasından endişe duyduklarını bildirdi.

Yaylalarını istila eden çekirgelerin her gün gözle görülür bir şekilde çoğaldığını söyleyen Turgay Çalışkan, durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine bildirerek yardım istediklerini, onların da bölgede inceleme yaptıktan sonra hem gerekli ilaçları kendilerine dağıttığını hem de ilaçlama çalışması yapıldığını dile getirdi.

Turgay Çalışkan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri kontrolünde kendilerinin de bahçelerinde ilaçlama çalışması yapmaya başladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)