Çanakkale’deki çilek hasadı, çiftçinin yüzünü güldürdü 

Çanakkale Yenice’de örtü altı çilek yetiştiriciliği Ali Demirel, ürünün kilosunun 12-15 TL arasında alıcı bulmasından oldukça memnun. 

TARIM 04.05.2021, 12:50 04.05.2021, 18:12
Çanakkale’deki çilek hasadı, çiftçinin yüzünü güldürdü 

Çanakkale Yenice’deki Çınarcık köyünde 7 sene önce örtü altı çilek yetiştiriciliğine başlayan 51 yaşındaki Ali Demirel, bu senenin ilk hasadını almaktan dolayı oldukça memnun.



5 dönüm örtü altı ve 10 dönüm de açık olmak üzere toplamda 15 dönümlük arazide çilek yetiştiriciliği yapan Ali Demirel, yılın ilk hasadını şu şekilde anlatıyor: ”2021’in ilk çilek hasadına bugün başladık. Şu anda tam kapanmadan dolayı pazarlar kapalı olduğu için ürünlerimizi market ve manavlara satıyoruz. Perakende kilosunu 15 TL’ye sattığımız çileğin toptan kilosunu ise 12 TL’ye satıyoruz. Şu anki şartlardan oldukça memnunuz.”



“Yenice Çileğinin hasat süresi 7 ay”



Üretici Ali Demirel, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Çanakkale‘nin merkezi ve ilçelerindeki hemen her market ve manava satış yapıyoruz. Yenice Çileğinin örtü altı hasadı 7 ay sürerken tarla hasadı 5 aydır. İlçemizde yıllık 30 ton çilek yetiştiriyoruz ve bunun satışını yapıyoruz. Agonya Ovası’nda yetiştirdiğimiz çileklerimiz, Kaz Dağları’nın bol oksijenli havasını alıyor. Bu da çileğin lezzetli ve bol aromalı olmasına vesile oluyor.” 

Yorumlar (0)