Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali gerçekleşti!

Balıkesir Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali iki gün süren etkinlikten sonra sonlandı.

TARIM 29.01.2020, 12:22
Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali gerçekleşti!

Bu yıl 16.sı düzenlenen geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali birbirinden lezzetli zeytin ve zeytinyağı ürünlerine ev sahipliği yaptı. 25-26 Ocak tarihlerinde gerçekleşen festivalde, Elazığ´da yaşanan deprem dolayısıyla konser ve müzikli etkinlikler iptal edildi.

Festival boyunca yemek yarışmaları ve panellerin yanı sıra 2 gün boyunca deve güreşi yapıldı. Deve güreşlerine 10 bin kişiden fazla kişi katıldı. Hasat festivalinin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, konuşmasına Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerinde bulunarak başladı. Festivalle birlikte ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerin Burhaniye´de ağırlama fırsatı bulduklarını söyleyen Başkan deveciler “Bu anlamda zeytin kültürünün bize kattıkları arasında en gelenekseli olan deve güreşlerimiz için, birçok ilden devecilerimiz Burhaniye´ye geldi. Devecilik kültürünü ve deve güreşlerini daha da katılımcı hale getirmek adına, biz yerel yönetim olarak organizasyonun her zaman destekçisi olacağız.” dedi.

Zeytinyağlı yöresel yemekler yarıştı!

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner´de konuşmasında, zeytin ve zeytinyağının sağlığa faydalarının altını çizdi. Yapılan konuşmalardan sonra Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner Cumhuriyet Meydanında zeytin ve zeytinyağı firmaları tarafından kurulmuş stantların açılış kurdelesini keserek başladılar. Stantları gezerek yöresel gıdalardan tadan Öner ve Deveciler stant sahiplerine katılım belgelerini sundu. Stant açılışlarının ardından zeytinyağıyla yapılan yöresel yemekler yarıştı. Daha sonra hasat festivali kapsamında Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Ticaret Odası tarafından “Bölgemizde Sürdürülebilir Zeytincilik ve Organik Tarım” konulu panel gerçekleştirildi.

Festival boyunca gerçekleştirilen deve güreşleri büyük ilgi gördü ve festivalin en önemli etkinliklerinden oldu. Burhaniye arenasında ilk gün Daylak develerin güreştiği alanda son gün tülü develer kupa için güreştiler. Birbirlerine üstünlük sağlamak için güreşen develerin sahiplerine kupaları verildi.

Yorumlar (0)