Buğday hasadı bitmeden mısır ekimi başladı

Mardin Ovası'nda buğdayın akabinde ikinci ürün olarak ekimine başlanan mısırda 1 milyon ton dolaylarında rekolte bekleniyor.

TARIM 11.07.2022, 23:25 13.07.2022, 08:54
Buğday hasadı bitmeden mısır ekimi başladı

Mardin Ovası'nda yaklaşık olarak 1 milyon tonluk üretim hedefiyle mısır ekimi başladı.

Tarımın lokomotif bir sektör olduğu kentte yaklaşık olarak 3 milyon dekar büyüklüğündeki tarım alanının 2 milyon dekarında ekimi gerçekleştirilen buğdayda hasat faaliyetleri devam ediyor.

Mardin Ovası'nda hasadın sona erdiği alanlarda tarlalarını süren yurttaşlar, ikinci ürün olarak mısır ekiyor.

Yaklaşık olarak 800 bin dönümlük alana ekilmesi öngörülen mısırda 1 milyon ton civarında ürün elde edilmesi bekleniyor.

"Ara ürün olarak yetiştiriyoruz"

Güneydoğu Anadolu Mısır İşletmecileri ve Üreticileri Derneği'nden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, basın mensuplarına, kentte buğday hasadının sonuna geldiklerini ifade etti.

Buğday hasadının akabinde ikinci ürün olarak mısır tercih edildiğini kaydeden Müslümoğlu, geçtiğimiz sene 800 bin dönümlük alandan yaklaşık olarak 970 bin ton mısır elde edildiğini söyledi.

Bu sene de aynı miktarlarda ürün beklediklerini dile getiren Müslümoğlu, şöyle konuştu:

"Ülke genelindeki mısır üretiminin yüzde 8'lik kısmı kentimizde yetiştiriliyor. Mısırımız çok kaliteli ve güzel. Ana ürünümüz mısır değil, yalnızca ara ürün olarak yetiştiriyoruz. Dona yakalanma ihtimali de yok. Mısır ülke içinde pek çok yere gönderiliyor ve pek çok alanda kullanılıyor. Yağ olarak endüstride, hayvan yemlerinde, kozmetikte ve sanayide kullanılıyor. 

Yorumlar (0)