Boy ve iriliğine göre hamsi 10-25 TL

Sinop'ta iriliğine ve boyuna göre hamsinin fiyatı 10 ila 25 lira arasında değişiyor.

TARIM 25.12.2020, 14:46
Boy ve iriliğine göre hamsi 10-25 TL

Karadeniz’de balıkçıların avladığı tonlarca hamsi, iriliklerine ve boylarına göre balıkçı tezgâhlarında birbirinden çok farklı fiyatlara satışta tutuluyor.

Türkiye'nin öne çıkan balıkçılık şehirlerinden Sinop'ta ikamet eden vatandaşlar, kilosu 10 lira ile 25 lira arasında gidip gelen fiyatlara hamsi satın alma imkânı buluyor.

Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin başkanlığını yürüten Ömer Tuncer, hamsinin normal zamanda da vatandaş tarafından en çok tüketilen balık olduğunu, şu sıralarda diğer balık türleri ile arasında büyük satış farkı bulunduğunu bildirdi.

Hamsinin günlük fiyatında değişiklik olduğunu ve kalitesine göre de yine kendi arasında da fiyat farkı bulunduğunu kaydeden Ömer Tuncer, hamsinin fiyat aralıklarının 10 liradan 25 liraya kadar değiştiğini, bunun sebebinin ise avlanan hamsilerin boy ve iriliklerinden kaynaklandığını belirtti.

Özellikle Karadeniz'de yakalanan hamsinin balıkçı tezgâhlarında daha yüksek fiyata satıldığını ifade eden Ömer Tuncer, hamsinin bol olduğunu, bolca tüketildiğini, bu nedenle tezgâhlardaki hamsinin taze olduğunu kaydederek, fiyatları 10 lira ile 25 lira arasında değişen hamsinin vatandaşın zevk ve bütçesine göre alıcı bulduğunu vurguladı. 

Hamsi bolluğunun sürdüğünün altını çizen Ömer Tuncer, "Hamsi bu sezon hem balıkçının hem vatandaşın yüzünü güldürdü. Genel anlamda de çok iyi çok bereketli bir sezon geçiriyoruz. İnşallah nisana kadar balıkçılarımız avlanmayı sürdürecek." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)