Bingöllü çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı!

Bingöllü çiftçilere, 200 süt sağım makinesi yüzde 70’lik hibeyle verildi. Süt sağım makineleri sayesinde çiftçi çağdaşlarını yakalayarak güçlenecek.

TARIM 10.12.2019, 14:12 10.12.2019, 14:17
Bingöllü çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanın desteğiyle "Bingöl Süt Sağım Makinesi Dağıtım Projesi" hak sahiplerine teslim edildi.

Çiftçinin modernizasyonu sağlanıyor

Hak sahiplerinin, Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerinden seçildi. Bu projeyle, üreticilerin daha rahat çalışması ve daha çok kazanç elde etmesi hedeflenirken, çiftçinin modernizasyonu sağlanıyor.

Bingöl ekonomisi büyük oranla hayvancılığa bağlı

Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, kurumun Düzağaç yerleşkesinde yaptığı konuşmada, Bingöl ekonomisinin büyük oranla hayvancılığa bağlı olduğunu, süt sığırcılığının çoğunlukla küçük aile işletmeciliğiyle yapıldığını belirtti.

Bingöl’de “Çiftçi Eğitim Seferberliği”

Çiftçilerin, hayvancılıkta makine kullanımında yeterince aşama kat etmediğini aktaran Bahadır, gidilmedik köy, çalınmadık kapı, ulaşılmadık hiçbir üreticinin kalmaması adına “Çiftçi Eğitim Seferberliği” faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ifade etti.

Güçlendirme faaliyetleri devam ediyor!

Kadın erkek, genç yaşı 6 bin 183 üreticiye ulaşıldığını aktaran Bahadır, eğitimlerde hayvan refahı, hayvan beslenmesi, yem bitkileri yetiştiriciliği ve hayvancılık işletmelerindeki mekanizasyonu da geliştirmeye yönelik eylemlerin sürdürüldüğünü söyledi.

Elle sağım işleminin daha fazla iş gücü gerektirdiğini belirten Bahadır, elle sağılan sütün temiz ve hijyenik olamadığını da vurgulayarak çiftçinin süt sağım makinelerine yönlenmesinin gerektiğini kaydetti.

Gıda güvenliği açısından da daha hijyenik ve temiz şartlar sağlanıyor!

Süt sağımında çağdaş seviyeye gelebilmek için gerçekleştirilen projede DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından 335, Bingöl İl Özel İdaresi tarafından 100 olmak üzere 2019’da toplam 435 süt sağım makinesi üreticisiyle buluştu. Üreticiye yüzde 70’lik hibe seviyesinde verilen süt sağma makineleri sayesinde, süt sağım işlemi daha kısa sürede tamamlanacak, iş gücü ihtiyacı büyük oranla düşecek, süt verimi artarken, gıda güvenliği açısından da daha hijyenik ve temiz şartlar sağlanmış olacak.

Yorumlar (0)