Binali Yıldırım çiftçilere seslendi: Ekebildiğiniz kadar ekin

Binali Yıldırım, Tekirdağ’da katıldığı bir programda, mazot ve gübre fiyatları dolayısıyla ekimde endişe eden çiftçiye seslenerek, “Ekebildiğiniz kadar ekin, devletiniz yanınızda. Maliyetleri düşünmeyin.” dedi.

TARIM 13.03.2022, 17:43 13.03.2022, 17:51
Binali Yıldırım çiftçilere seslendi: Ekebildiğiniz kadar ekin

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tekirdağ Çorlu’da bir oteldeki “İş Dünyası ve STK Buluşması” programına katılım gösterdi.

Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın önemli bir sanayi ve tarım kenti olduğunun altını çizdi.

OSB’de 180 bin ailenin iş sahibi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Tekirdağ yalnızca sanayi değil aynı zamanda da tarımda ön plana çıkmış bir şehrimiz. Özellikle ayçiçeği ev tahılda önemli bir katkısı bulunuyor.” dedi.

“Ekebildiğiniz kadar ekim yapın”

Yıldırım, dünyada bilgi ekonomisine geçildiğini söyleyerek, bunu herkesin daha iyi anlaması gerektiğini söyledi. Bilgi ekonomisinde daha çok akıl teri ve daha az alın teri olduğunun altını çizen Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Para ve sermaye hepsi akılda. Bilgi üretimi orada yapılıyor. Bilgi orada güce dönüştürülüyor, kaynağa dönüştürülüyor ve en sonunda da refah beraberinde geliyor. Değişimi yakalamamamız gerek. Muhakkak, teknolojiye, bilişime katma değeri yüksek ürünlerin üzerine daha da eğilmemiz lazım. Tarımla uğraşıyorsunuz, tarımda verimlilik için öncelik teknolojiyi tarımda kullanmak olmalı. Ekebildiğiniz kadar ekin kardeşim.

“Devletiniz yanınızda, mazotu, gübreyi düşünmeyin”

Maliyetler fazla, gübre yüksek, mazot yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekim yapalım, diye aklınıza geliyorsa bunları düşünmeyin, devletiniz sizin yanınızda.

“Ülkemiz tarımla ön plana çıkacak

Bunların hepsini yakından takip ediyor ve her nerede neye ihtiyacınız varsa o zaman da gereğini yapacak. Tereddüde düşmeyin, ülkemiz tarımda bu sene ön plana çıkacak.

“Bütün dünya bizi parmakla gösterecek”

“Çok uyanık olacağız. Birliğimizi bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. FETÖ’cü, terör örgütleriyle ilişkisi olanlara, onlara sempati duyanlara geçit vermeyeceğiz. Yaşadığımız acı tecrübeler bunların bize büyük bir maliyeti olduğunu ortaya koydu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ prensibi bizim şiarımız olacak. Savaşmak kolay, ancak bunun kazananı var mı? Savaşta yalnızca kan ve gözyaşı var. Rusya-Ukrayna savaşına bakın. Bunun bedelini bütün insanlık ödüyor.

Türkiye, Türkiye’den ibaret değil. Gözümüzün içine bakan, kulağını dikmiş 2 milyar insan var etrafımızda. Bizlere büyük bir umut bağlamışlar. Bu durumda bizim sağlam durmamız gerekli. Her ne şart olursa olsun daha da ileriye gitmeliyiz. Birbirimizle uğraşarak içeride, enerjimizi tüketemeyiz.”

Yorumlar (0)