Bereketli tarım ürünü lavantanın 90 bin fidesi toprakla buluştu

Ege'nin en mühim tarımsal üretim ürünü lavanta yetiştiriciliği için 90 bin lavanta fidesi Manisa Salihli'de toprakla buluştu.

TARIM 04.01.2021, 15:02 10.01.2021, 09:38
Bereketli tarım ürünü lavantanın 90 bin fidesi toprakla buluştu

Ege'nin en önemli tarımsal alanlarından Manisa Salihli Ovası'nda kozmetikten turizme, ilaçtan bala pek çok alanda getirisi olan lavanta yetiştiriciliği başladı.

Salihli Ovası'nın ekim törenine katılan ilçe kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç lavanta ekimi gerçekleştirdi. 68 dönümlük alanda 90 bin dikilen lavanta fidanlarının temmuz ayında hasadının yapılması planlanıyor.

"Sürdürülebilir tarımı yaygınlaştırmak istiyoruz"

Finansal piyasalardan edinilen tecrübe ve birikimin tarımsal alanda da kullanılması amacıyla son zamanlarda dünyada öne çıkan aromatik bitkilerde yatırım yaparak değerlendirmek istediklerini kaydeden Tunç Kertmen, "Salihli Ovası'nın pek çok avantajlı ve gelir sağlayan ürünleri bulunuyor. Salihli de biz de yatırım kararı aldık. Amacımız böyle bir ürünle sürdürülebilir tarımı burada gerçekleştirip bölgede boşta kalan veya kullanılmayan arazilerde yaygınlaştırıp ekonomik hale getirmek." şeklinde konuştu.

"90 bin lavanta fidanı diktik"

İlk olarak 90 bin lavanta fidesinin dikimini 68 dönümlük araziye yaptıklarını kaydeden Kertmen, "Üretmeyi planladığımız lavantanın Türkiye'de bir benzeri şu anda yok. Yağ oranı olarak çok avantajlı ve ekonomik bir ürün. Şu an için 90 bin fideyle başladık ve buradaki yatırımlarımız artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Kertmen, toprakla buluşan fidelerin temmuz ayında ilk hasadının gerçekleştirileceğini vurgulayarak, Bahçemizden daha da iyi ürün alımı 3-4 seneyi bulacak. Salihli'deki bahçeden elde etmiş olduğumuz ürünün yağını, damıtma tesisimizde damıtmayı düşünüyoruz. Salihli'de yaşama geçireceğimiz bu tesisi, bölgede bulunan diğer üreticilere de kullandırmayı planlıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)