Bayram emekçileri: tarım işçileri 

Doğal ve sağlıklı meyve-sebzeler için izinsiz çalışan tarım işçileri, bayramda da mesai yapmaya devam ediyor. 

TARIM 13.05.2021, 13:54 14.05.2021, 16:41
Bayram emekçileri: tarım işçileri 

Taze sebze ve meyveleri marketlere ve pazar tezgahlarına ulaştırmak için çabalayan tarım işçileri, tam kapanma boyunca olduğu gibi bayramda da ürünlerinin başında. 



Gaziantep’teki tarım işçileri, 40 dereceyi bulan sıcaklıklarda sarımsak tarlalarında çalışmayı sürdürüyor. Araban ilçesinde sarımsak hasadı yapan işçiler, Ramazan ayı boyunca da çalışan emekçiler arasındaydı. 

Özellikle son dönemlerde lezzeti ile ünlenen Gaziantep sarımsağı hem yurt içinde hem de yurt dışında yüksek oranda satılıyor. Taze yeşil sarımsak ve beyaz sarımsak hasadı yapan emekçiler, “Araban sarımsağı” olarak bilinen yiyeceğin lezzet deposu olduğu kadar şifa deposu olduğunu da söylüyor.

“Hem ev hem ülke ekonomisine katkı”

Emekçi Mustafa Yalçın, sarımsak üretiminde rol oynamanın hem ev hem de ülke ekonomisine oldukça katkı sağladığını anlatarak alın teri dökerek çalışmaktan memnun olduklarını dile getiriyor.



Çocuklarıyla birlikte tarlalardalar

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun da tarlalarda çalışan işçilere manevi destek sağlamak amacıyla sahadaydı. “Beyaz altın” denilen sarımsağın hasadını yakından takip eden Altun, tarım emekçileriyle bayramlaştıklarını ve ardından hasada başladıklarını ifade etti.

Altun, “Bayram da olsa emekçilerimiz çalışıyor. Özellikle bayramın birinci gününde burada çok fazla çocuk görmek mümkün çünkü emekçilerimiz çocuklarıyla geliyorlar. Herkes dört bir yandan tarlada hasada girişiyor. Hepimizin amacı, işimizi erkenden bitirmek. Burada çalışanlar, oldukça yoğun mesai harcıyorlar. İnşallah bu emeklerinin karşılığını da en iyi biçimde alırlar.” 

Yorumlar (0)