Batman ve Diyarbakır'da 30 bin dekarlık tarım arazisi suyla buluştu

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Batman Sağ Sahil Sulaması 2. kısmı projesi dahilinde 30 bin 780 dekarlık alanda çalışmalar sona erdi.

TARIM 05.11.2020, 23:42 09.11.2020, 14:25
Batman ve Diyarbakır'da 30 bin dekarlık tarım arazisi suyla buluştu

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Batman ve Diyarbakır'daki yatırımlarıyla bereketli toprakları su ile buluşturmaya ve vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye, ayrıca derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Batman ve Diyarbakır'a bağlı ilçelerde son zamanlarda yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine yönelik önemli bir rol oynuyor.

30 bin 780 dekarlık alanda çalışmalar bitti

Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın görüşlerine yer verilen açıklamada, Batman Sağ Sahil Sulaması 2. kısım projesi dahilinde 30 bin 780 dekarlık alanda çalışmaların bittiği ve bu sene içerisinde sulamanın yapıldığı kaydedildi.

Projenin bütünüyle bitirilmesiyle beraber 110 bin 800 dekarlık tarım alanının sulanacağını, bölgedeki tarımsal üretim ve ekonomiye katkı sağlanacağını kaydeden Yıldız, projenin Batman ve Diyarbakır il ve ilçe sınırları içinde olduğunu ifade etti.

Batman Barajı rezervuarı'ndan alınmış olan suyun 141 kilometre ana kanal cazibesiyle ve 332 kilometre borulu şebeke yapımıyla birlikte tarım arazilerine kavuştuğunu paylaşan Yıldız konuya ilişkin şunları söyledi:

İmalat çalışmaları sürüyor

"Proje dahilinde ana kanal üstündeki eksik imalatlar bitirildi. 128 kilometre borulu şebeke döşenmiş üzerinde sanat yapıları yapılmış 30 bin 780 dekarlık alan sulanmaya açıldı. Bununla birlikte imalat çalışmaları da sürmektedir." 

Yorumlar (0)