Batı Karadeniz’de “yeşil altın” harmana indi 

Batı Karadeniz’deki fındık üreticileri, topladıkları ürünleri harmana indirdi. Ortaya, yeşil ve kahverengiden oluşan manzaralar çıktı.  

TARIM 24.08.2021, 12:38 24.08.2021, 12:40
Batı Karadeniz’de “yeşil altın” harmana indi 

Batı Karadeniz illerinden Düzce Akçakoca’da “yeşil altın” olarak isimlendirilen fındık, harmana gelmeye başladı. Üreticiler, fındıkları kabuklarından ayırıp kurutma işlemi için güneşin altına seriyor. 5 gün boyunca güneş altında kalan fındık, sonrasında depolara sevk ediliyor. 

Kentte 63 bin hektarlık üretim alanı olan fındık, eylül sonuna kadar toplanacak, kurutulacak ve sonrasında satışa çıkarılacak.  



Üreticiler, fındık fiyatlarından memnun değil 

Fındık üreticilerinden Erol Asan, sezona güzel başladıklarını belirterek fındık tanesinin kabuktan ayrılmasının ardından birkaç farklı işlemden geçtiğini ifade ediyor: “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındıkları alacağını duymak bizi mutlu etti fakat fındık fiyatları biraz daha yüksek olabilirdi. Üreticilerimize kolaylıklar dilerim. Fındık toplamak zahmetli bir iş. Yağışlar başladığında araziden toplamak daha da zor oluyor. Şu anda güneş altında toplamak daha iyi.” 

Yorumlar (0)