'Batarsın' diyenler şimdi kapısında

Bursa'da, "Bu işe girme, parana yazık edersin." diyenlere kulak asmayan girişimci Özhan Öztürk, yetiştirdiği ejder meyveleriyle servet kazanıyor. Meyvenin kilogramını 80 TL'ye satan Öztürk'e karşı çıkan arkadaşları ise şimdilerde ejder meyvesi hakkında bilgi almaya çalışıyor.

TARIM 14.08.2022, 00:42 15.08.2022, 09:54
'Batarsın' diyenler şimdi kapısında

Gürsu ilçesinde uzun seneler boyunca fidan yetiştiriciliği yapan Özhan Öztürk, Güney Amerika'da yaygın olarak yetiştirilen ejder meyvesini Bursa'da deneme yönünde karar verdi. Bu düşüncesini arkadaşlarına da açan Öztürk, "Bu meyve Bursa'da yetişmez, paranı çöpe atma." demelerine karşın, 1.500 metrekare büyüklüğündeki seraya 800 adet ejder meyvesi fidesi dikti. Geçtiğimiz sene 3 ton ürünün hasadını gerçekleştiren Öztürk, bu sene ise 6 ton ürün toplamayı amaçlıyor. Ejder meyvesinin kilogramını 80 TL'ye satan Öztürk'e karşı çıkan arkadaşları ise şimdilerde ejder meyvesi hakkında bilgi almaya çalışıyor.

"Bakımı kolay, masrafı yok"

Marmara Bölgesi'ndeki ilk ejder meyvesi bahçesini dört sene evvel kurduğunu dile getiren Özhan Öztürk, "Bu bahçeyi 2018'de kurdum. Aradan geçen dört senede ciddi oranda ürün elde ettim. Bu işe girmemem gerektiğini söyleyenleri dinlemedim ve bu işe girdim. 1.000 metrekarelik alandan bu sene 400 bin TL ciro elde edeceğimi düşünüyorum. Bu meyvenin bakımı çok kolay, masrafı da yok. Pazar sorunum da yok, talep gören bir ürün. Bu meyveyi yetiştirmek isteyenlere bilgi veriyorum ve yardım etmeye çalışıyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)