Balıkesirli manavdan 1000 liralık erik!

Balıkesir Altıeylüllü bir manav, Arjantin’den getirdiği eriğin kilosunu bin liraya satıyor. Eriğin yanında birçok tropik meyve çeşidinin de bulunduğu söyleyen Gökgür, en iyi müşterilerinin aşeren hamile kadınlar olduğunu ifade etti.

TARIM 16.01.2020, 14:03 16.01.2020, 15:52
Balıkesirli manavdan 1000 liralık erik!

Balıkesir Altıeylül’de manavlık yapan Recep Gökgür, Arjantin’den getirdiği eriğin 50 gram gelen 3 adedini 50 liradan satıyor.

Yaz meyvelerini kışın yüksek fiyatlara satıyor!

Mevsim dışında meyve sattığını, en iyi müşterisinin hamile kadınlar olduğunu ifade eden Balıkesirli Manav Recep Gökgür, “Bahçelievler Mahallesi’nde manav işletmecisiyim. Yaz-kış sebze ve meyve satışına devam ediyoruz. Manavımızda her türlü meyve bulunmaktadır. Mevsim meyveleri, mevsim tersi meyveler manavımızda bulunmaktadır. Şu anda mevsim tersi olarak manavımızda şeftali, erik, kayısı, ejder meyvesi, mango, üzüm, kivi, ananas gibi tropik meyveler bulunmaktadır.

Şu anda sattığımız erik paketlerde üçer tane var ve fiyatı 50 TL, ama taze erik. Bu ürün Arjantin’den ithal geliyor ve hastalar için şifa niyetine satılıyor. Manavımızda satışını yaptığımız şeftalinin de paketlerinde ikişer tane var ve paket fiyatı 50 TL. Bu ürünleri satın alan oluyor. Bu ürünleri Balıkesir’de satan arkadaşlar olmadığı için, diğer arkadaşlar bu tür ürün arayanları bize yönlendiriyor. Onlar sayesinde satış yapıyoruz. Bu ürünleri genelde aş eren hamileler, hastalar tercih ediyor. Şu anda yine tezgâhlarımızda bulunan karpuzları İran’dan ithal getirtiyoruz ve kilosunu 10 liradan satıyoruz. Bu fiyatlar kış mevsimi için normaldir” dedi.

Eriğin fiyatının bu kadar yüksek olmadığını tahmin ettiğini söyleyen bir müşteri ise eriğin fiyatını en çok 20 lira olarak düşündüğünü belirterek, "Eriğin bu kadar yüksek fiyatta olduğunu düşünmemiştim. Çok pahalı. Ben en çok paketini 20 lira olarak düşünmüştüm" sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)