Balıkçılık için denizler yakından takip ediliyor

Bakan Pakdemirli hamside 10 günlük av yasağı süresinin artabileceğini ve balon balığının 9 türü için de avlanmaya kuyruk teşviki verilmesinin planlandığını ifade etti.

TARIM 13.01.2021, 15:56 14.01.2021, 09:58
Balıkçılık için denizler yakından takip ediliyor

Ekonomi Muhabirleri Derneği yönetim kurulu üyeleriyle Bakan Pakdemirli bir araya geldi. Pakdemirli burada gerçekleştirdiği konuşmasında denizlerin balık popülasyonunda artış görüldüğünü, koruma ve kullanma dengesini gözettiklerini kaydetti.

“Balon balığı için kuyruk başına ödül vermek başarılı bir uygulama”

Pakdemirli denizleri yakından takip ettiklerini kaydederek, istilacı türler arasında yer alan balon balığı için kuyruk başına verilen ödül sisteminin gayet başarılı bir uygulama olduğu bilgisini paylaştı.

Balon balığına ilişkin bir sıkıntı olmadığını söyleyen Pakdemirli tedbirli bir şekilde gittiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Destek vermeyi düşünüyoruz”

“Desteğimiz sürüyor. Anaçlarına ilişkin destek veriyoruz. Bundan ötürü balon balığı popülasyonunda azaltmaya gittik. Bu avlanmayla öteki balık popülasyonlarının yaşamasına imkan sağlanmış oldu. Dokuz türü va balon balığının, Diğer küçük türlerde olan balon balıklarının avlanması amacıyla da destek sunmayı düşünüyoruz.”

“Hamsi için av yasağı 10 gün daha uzayabilir”

İstanbul Boğazı ve Karadeniz’de 10 gün için getirilmiş olan hamsi avlanma yasağına ilişkin konuşan Pakdemirli, hamsi boylarının küçük olmasnıın sebebinin iklimsel ve çevresel faktörler olduğunu kaydetti. Pakdemirli, “Hamsi denizlerimizde bol fakat yeteri kadar büyüme olmadı. Avcılık yasağına ilişkin 10 günlük süre yetmezse bu süre 10 gün süreyle daha uzatılabilir.” dedi.

Yorumlar (0)