Balıkçılar satışlardan hayli memnun

Trabzon ili Ortahisar ilçesinde balık satışı yapan esnaf, hamsi ağırlıklı olmak üzere balığın bol, satışların ise hayli yoğun olduğunu kaydetti.

TARIM 24.12.2020, 16:49
Balıkçılar satışlardan hayli memnun

Moloz mevkisinde balık satışı yapan esnaflardan Cem Yazıcı, havalar soğuduktan ve kar yağışı olduktan sonra hem balığın bollaştığını hem fiyatlarının ucuzladığını hem de vatandaşın balığa olan talebinin fazlalaştığını belirtti.

Cem Yazıcı, "Son günlerde balık satışları çok iyi ve satışlardan ötürü çok memnunuz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nden yerli hamsi artık tezgâhlarımızda yerini alıyor. Hamsiyi bugün 15 liradan satıyoruz." diye konuştu.

Balıkçı esnafı Mehmet Can Örseloğlu ise hamsi tüketmenin tam zamanı olduğunun altını çizerek, "Havalar iyice soğudu. Deniz de soğudu. Kar yağdı. Sular tam balıkların sevdiği su. Bu sular balıklarda, özellikle hamside yağlanma yapar. Hamsinin yağlanma günlerini yaşıyoruz. Balık yemenin de tam zamanı bugünler. Bunu bilen vatandaş zaten hamsiye rağbet gösteriyor. Satışlarımız da bu sebeple gayet iyi. Çok memnunuz." dedi.

Tezgâhlarda 15 çeşit balık bulunduğunu ifade eden Mehmet Can Örseloğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hamsi satışlarında fiyatlar balığın bolluğunu ve boyuna göre değişiyor. Boyutlarına göre hamsinin kilo fiyatı 15-25 lira aralığında. Barbun ise 15 ila 45 lira arasından satışa sunuluyor. İstavrit 25 ila 30 lira, mezgit ise 15 ila 25 liradan bulunabiliyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, bu aylar balığın bolca tüketileceği aylardır ve bolca da tüketsinler. Mesleğimiz olduğu için yıllarca balığın faydalarına dair çok bilgimiz oldu. Ama koronavirüs döneminde çok bilim insanından balık tüketiminin salgına karşı koruyucu etkisinin de bulunduğunu öğrendik. Özellikle pandemi günlerinde vatandaşlarımız çocuklarına bol bol hamsi yedirsinler."

Yorumlar (0)