Bakanlık duyurdu: Balon balığı kuyruğu getirene 5 lira!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz ve Ege'yi istila eden balon balığı ve aslan balığı gibi türlerin avlanması amacıyla yöntem arayışları kapsamında balıkçı ve vatandaşlar tarafından getirilen her balon balığı kuyruğu başına 5 lira ödemeye karar verdi.

TARIM 14.03.2020, 11:07
Bakanlık duyurdu: Balon balığı kuyruğu getirene 5 lira!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz ve Ege'yi istila eden balon balığı ve aslan balığı gibi türlerin avlanması için harekete geçti. Bakanlık, balıkçı ve vatandaşlar tarafından getirilen her balon balığı kuyruğu başına 5 lira ödeme kararı aldı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Türkiye’de balıçılığın avcılık ve kültür balıkçılığı olarak yapıldığını ifade etti. 

Mustafa Altuğ Atalay, "Türkiye’deki avcılık kapasitesi Karadeniz'in, Marmara’nın ve Ege’nin hatta Akdeniz’i de eklersek, kaldıramayacağı kadar büyük bir potansiyele sahip. İstanbul’daki balıkçı teknelerinin her biri 40 metre, 45 metre boyunda. Bunlar okyanuslara göre yapılmış tekneler. Yurt dışına gönderilmesi Türkiye’nin avantajına, hatta balıkçılıkta gelişmiş ülkelerin filolarına baktığımız zaman dünyanın pek çok denizlerine yayılmış bu avcılığı yapan bir filoya sahip. Türkiye de bu yolda ilerliyor." açıklamasını yaptı. 

"Kedi, köpek bile yese ölür"

Zehirli türlerin oluşturduğu tehlikelere karşı balıkçıları desteklemeye karar verdiklerini kaydeden Mustafa Altuğ Atalay, "Balon balığını karaya çıkardığınız zaman kedi, köpek bile yese ölür. Özel avcılık operasyonlarına izin veriyoruz, vatandaşa müsaade ediyoruz, yakaladığı zaman kuyruğunu getirene destek başlatacağız. Ayrıca bir ilaç firması da bu balon balığının zehrini kullanmak üzere ülkemizle de anlaşma yapmak üzere." dedi. 

Mustafa Altuğ Atalay, "Balon balıkları kuyruktan rahatlıkla tanındığı için kuyruk getirilmesi yeterli." diye konuştu. 

Her balon balığı kuyruğu için 5 lira ödeme yapılmasına ilişkin kararın, balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı olacağı ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)