Bakan Yardımcısı hasar gören tarım alanlarını inceledi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, şiddetli yağış, fırtına ve selin hakim olduğu Mersin’de zarar gören tarım arazilerini inceledi. Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, hasar teslim çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

TARIM 10.01.2020, 11:59 10.01.2020, 12:04
Bakan Yardımcısı hasar gören tarım alanlarını inceledi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Özkaldı, Mersin Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı ile şiddetli yağış nedeniyle Tarsus’ta zarar gören tarım arazilerini inceledi.

Bakan Yardımcısı Özkaldı, Tarsus’a bağlı Mantaş Mahallesi’nde setlere yönelik Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen çalışmaları yakından inceledi.

Tarsus’taki su kanallarının, setlerde ve set üstü köprülerinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özkaldı, su baskınlarının yeniden meydana gelmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

“Bakanlık gerekeni yapacak”

Özkaldı, hasar tespit çalışmaları tamamlandığında Tarım ve Orman Bakanlığının gerekeni yapacağını şu sözlerle kaydetti:

"Hasar teslim çalışmaları halen devam ediyor. Su tam anlamıyla çekilmedikçe gerçek rakamları bulmak zor. O yüzden kesinleşmedikçe bir rakam veremiyoruz. 4 köyümüz boşaltıldı. Buradaki vatandaşların ihtiyaçları imkânlar dâhilinde valilik ve kaymakamlıklarca karşılanıyor. Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)