Bakan Pakdemirli: Cezalar ağır olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplamda 229 firmanın 386 parti ürün listesini açıkladı. 2020’nin ilk taklit ve tağşiş listesindeki listeler oldukça şaşırtıcı oldu. Et, süt, bal, siyah çay, çikolata, zeytinyağı gibi birçok gıda ürününde taklit, tağşiş ya da ilaç etken maddesi tespit edildi. Bakan Pakdemirli, konuya ilişkin "Cezalar ağır olacak" ifadelerini kullandı.

TARIM 15.01.2020, 10:10 15.01.2020, 10:25
Bakan Pakdemirli: Cezalar ağır olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 5996 sayılı Kanun gereği “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik”e ilişkin; laboratuvar tetkik sonuçları, taklit ya da tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten ve/veya ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atacak şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıda ürünlerini üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgileri kamuoyuna sundu.

"Hapis cezası veya ticaretten men olabilir!"

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuya ilişkin açıklamada bulundu. Pakdemirli, taklit ve tağşiş suçlarını işleyenlere yönelik yasal düzenlemeyi en kısa sürede Meclis gündemine getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi ve “Benim gönlüm hapis cezasını ister. Bu hapis cezası veya ticaretten men olabilir.” ifadelerini kullandı.

Taklit ve tağşiş yapılan ürün ve bu suçu işleyen firmaların tespit ve ardından açıklanma sürecinin devam edeceğinin altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin listelerin herhangi bir gecikme yaşamadan kısa aralıklarla Tarım ve Orman Bakanlığı resmî internet sitesinde paylaşılacağını kaydetti.

"Cezalar ağır olacak!"

Bakan Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin yasal düzenlemelerin hazırlıkların aralıksız devam ettiğini, “Şu an hem Meclis hem de Külliye ile irtibatımız devam ediyor. En yakın zamanda Meclise getirme konusunda gayretimiz sürüyor. Buradaki ana amaç hem caydırıcılığın hem de müeyyidelerin artırılması olacak.” sözleriyle vurguladı.

Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların kurum görüşlerinin alındığını belirten Bakan Pakdemirli “Burada bizim istediğimiz, gönlümüzdeki olmayabilir ama şundan emin olabilirsiniz, cezalar bugünküne oranla çok daha ağır olacak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)