Atıl araziyi tarıma kazandırmak istediler, tohum desteği aldılar

Samsun'un ilçesi Bafra’da atıl arsayı tarım yaparak değerlendirmeyi düşünen liseye, Büyükşehir Belediyesi tarafından tohum desteği verildi.

TARIM 23.11.2022, 15:27 24.11.2022, 09:36
Atıl araziyi tarıma kazandırmak istediler, tohum desteği aldılar

Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde, Alparslan Mahallesi'nde bulunan 30 dekarlık bölge tarıma kazandırıldı. Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ekim yapılacak arazinin Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğu ve kullanılmadığı ifade edildi.

Proje götürüldü, kabul alındı

Söz konusu arazi için proje oluşturan ve bunu Büyükşehir Belediyesine sunan okula, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, destek verildi. İlk olarak bölge ekime hazır bir hale getirildi, sonrasında okula tohum desteği sağlandı.

Her tohumun toprakla bir araya gelmesi gerektiğine değinen Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca, bu düşünceyle yapılmış projelere destek sağladıklarını söyledi.

“750 kilogram buğday desteğinde bulunduk”

Atıl halde olan arazinin değerlendirilmesini desteklerini ifade eden Kanca, "Proje bizlere geldiğinde Milli Eğitim Bakanlığına ait olan bir atıl arsanın buğday ekilerek değerlendirilmesini uygun bulduk. Buraya ilk geldiğimiz zaman bölge çalılar ile kapanmıştı, her tarafı otla doluydu. Arazi tamamıyla temizlendi ve şu anki halini aldı. Tesviye işlemleri gerçekleştirildi. Otuz dekara toplamda 750 kilogram buğday yardımında bulunduk." dedi.

Stratejik bir bitki olan buğdayın değerli görüldüğünü aktaran Kanca, tarımsal üretim faaliyetlerinde milli ve yerli tohumları tercih ettiklerini ifade etti. Kanca, ekim sağlayacakları bölgede de kurak hava koşullarına dayanıklı ve verimi fazla olan "kılçıklı buğdayı" daha fazla tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)