Antalya’da “topraksız çilek” hasadı 

“Örtü altı tarım”da oldukça önemli bir yere sahip olan Antalya’da “topraksız çilek tarımı” devam ediyor. Bereketli hasada sahip olan topraksı çilek üreticilere taleplere yetişmekte zorlanıyor. 

TARIM 29.03.2021, 11:39 29.03.2021, 17:03
Antalya’da “topraksız çilek” hasadı 

Tarımda rekolteyi yükseltmek amacıyla Antalya’da başlatılan “topraksız tarım uygulamaları”, sürekli olarak gelişim gösteriyor.

Antalya Aksu’da bir tarım alanında görev yapan Ziraat Mühendisi Aslı Turan, topraksız tarım yapılırken birim alanda daha fazla fide dikildiğini ve bu sebeple de daha çok ürün alındığını belirtiyor.



Dönüm başına 19 bin 500 fide ektiklerini ve normal tarıma oranla 5 kat daha fazla ürün aldıklarını belirten Turan, 2020 senesinde 18 ton rekolteyi bulduklarını söyledi.



Üretimde Hindistan cevizi kabukları kullanılıyor

Topraksız çilek üretiminde Hindistan cevizi kabuklarını kullandıklarını belirten Turan, çileği katı ortamda yetiştirdiklerini ifade ediyor.



Hem yurt içinden hem de yurt dışından taleplerin oldukça fazla olduğunu belirten genç mühendis, özellikle Makedonya, Kırgızistan, Romanya ve Özbekistan gibi ülkelere çilek ihraç ettiklerini söylüyor. Yurt içinde ise genellikle büyük marketlere pazarlama yaptıklarını belirtiyor. 

Yorumlar (0)