Antalya'da tarım alanları spor sahalarına dönüştü!

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalyalı çiftçilerin kolay para kazanmak için arazilerini spor sahasına dönüştürdüklerini, ülke ekonomisine zarar verdiklerini söyledi.

TARIM 12.01.2020, 11:59
Antalya'da tarım alanları spor sahalarına dönüştü!

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalyalı çiftçilerin kolay para kazanabilmek için tarım alanlarında üretimlerini durdurup, alanları futbol sahası ve tenis kortuna dönüştürdü.

Bu duruma tepki gösteren Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, verimli arazi oranlarının bu şekilde azaldığı, ülkenin üretim ekonomisine zarar verildiği serzenişinde bulundu.

Tarım alanları futbol sahalarına dönüştürüldü!

Başkan Nazif Alp, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek ve Kadriye beldelerinde örtü altı üretim yapıldığını ve Türkiye'nin çilek ihtiyacının büyük kısmının bu bölgede karşılandığını söyledi.

Alp, Belek ve Kadriye’de yetiştirilen çileklerin hem lezzet hem de çeşitleri bakımından üreticisine yüksek kazandırdığını ancak son 10 yılda üreticiler daha kolay yoldan kazanç elde edebilmek adına tarım alanlarını bazı otel ve şirketlere kiraladığı serzenişinde bulundu.

Alp, ayrıca kiralanan tarım alanlarının birçoğunun kira sözleşmesinin 20 yıllık süreyi kapsadığını, tarım alanlarına, futbol ve tenis sahaları, eğlence merkezleri gibi yapılar inşa edildiğini aktardı.

“Çiftçiler, ‘elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadan para kazanayım’ diyorlar”

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Türk tarımının son döneminde olduğunu şu sözleriyle kaydetti:

“Çocuklarımızı, çiftçimizi tarımda tutmakta zorlanıyoruz. Tarımda para kazanılmadığında ekim olmuyor. Tarımdan kaçış var, çünkü para etmiyor" dedi. Alp, "Açık arazideki tarım oteller için eğlence yerleri, futbol sahaları gibi alanlara kaydı. Çiftçiler para kazanamayınca arazileri kiraya veriyor. 'Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadan para kazanayım' diyorlar. Ben bu yaşananlara çok kızıyorum. Çünkü bu işler verimsiz arazilere yapmalı. Çünkü, verimli tarım alanlarında yüzde 10'ların üzerinde azalma var.”

Yorumlar (0)