Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

KPDS, YDS, ALES ve ÜDS sorularının usulsüz bir şekilde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından sızdırıldığını belirleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 35 şüpheli için gözaltı kararı verdi

GÜNDEM 31.01.2023, 10:39 01.02.2023, 16:06
Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Terör Suçları Soruşturma Bürosu ekipleri tarafından FETÖ mensuplarına operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyon kapsamında, 2011-2013 seneleri arasında gerçekleştirilen ÜDS, YDS, ALES ve KPDS sorularının usulsüz bir biçimde alınarak, sınav öncesinde örgüt üyelerine dağıtıldığı belirlendi.

32 kentte eş zamanlı operasyon

Başsavcılık, birden farklı üniversitelerde akademisyen şeklinde çalışma kayıtları bulunan 35 şüpheli adına gözaltı kararı aldı.

Başsavcılığın yönlendirmesi sonucunda çalışmaya başlayan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılanmanın mahrem imamları ile telefon irtibatları olduğu belirlenen, gizli haberleşme yöntemlerini tercih eden ve çalışma evlerinde barındıkları belirlenen zanlılar adına Ankara merkezli 32 kentte eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Şüphelilerin yakalanması ve Ankara'ya sevk edilmesine dair çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar (0)