Ankara 24 milyon çiçekle renklenecek

Ankaralı üreticilerin çiçekleri, Ankaralıları karşılayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yeşil alanları renklendirmesi planlanan 24 milyon çiçeği cadde, bulvar, park ve refüjlere dikmeye başladı.

TARIM 27.04.2020, 15:12
Ankara 24 milyon çiçekle renklenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yerli üreticilerden alınan kadife, sardunya, begonya ve petunyadan oluşan çiçeklerin toprakla buluşturulmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada ANFA Genel Müdürü Nevzat Uslucan'ın konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. Çiçek ekiminin mayıs ortalarına doğru tamamlanmasının planladığını söyleyen ANFA Genel Müdürü Nevzat Uslucan, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını bitince Ankaralıları şehirde çiçeklerle karşılayacaklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, 2020 yılında 12 milyon yaz ayları için, 12 milyon da kış ayları için olmak üzere yeşil alanlar, park ve bahçeler ile refüjlerin çiçeklendirilmesi talimatı verdi. Başkentin 150 bin metrekare alanında çiçek ekimi yapacağız. Koronavirüs salgını bitince Başkentlileri çiçeklerle karşılamış olacağız."

Dikimi yapılan çiçeklerin yerli üreticilerden alındığını ve çiftçilere desteklerinin süreceğini kaydeden ANFA Genel Müdürü Nevzat Ulucan açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

"Çiçekler, Ankaralı üreticilerin yetiştirdiği bitkiler. Satışları düşen üreticilere böylece destek oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda da kırsaldaki çiftçilerimize üretimlerini artırmaları için destek olacağız."

Yorumlar (0)