Alıcısı hazır: Kilosu 300 TL'den satılıyor

Çiftçi Mustafa Şirin, "Bu yıl 2 dekarlık alanda limon melisa diktim, önümüzdeki yıl 30 dekar tarlam var, tamamına dikmeyi planlıyorum. Üretimi 30 dekara yükselttiğimde ihracat hedefim var." ifadelerini kullandı.

TARIM 19.10.2021, 20:48 20.10.2021, 14:57
Alıcısı hazır: Kilosu 300 TL'den satılıyor

Karabük'e bağlı Safranbolu ilçesinde devlet desteğiyle 2 dekarlık alanda limon melisa üretimi yapılmaya başlandı.

Yukarıçiftlik köyünde çiftçilik yapan Şirin, limon melisa üretmek amacıyla devletten destek talep etti.

Yalova'dan temin edilen 4 bin adet limon melisa fidesini eşiyle birlikte 2 dekar büyüklüğündeki alana diken Şirin, mayıs ayı sonunda ilk ürünlerini topladı.

Şirin, basın mensuplarına, bu yılki ikinci hasat çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "2 dekarlık alandan 200 kilogram civarı ürün elde ettik. Önümüzdeki yıl üretimin 1 tonu aşacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl Allah'ın izniyle yağ üretimini de yapıp kolonya imalatçılarına satma olanağımız var." diye konuştu. 

"Alıcı çok"

Söz konusu ürünün kilogramının 300 TL'den satıldığına işaret eden Şirin, "Ürünümüz, ülke dışına da ihraç ediliyor. Ürünler İzmir üzerinden yurt dışına naklediliyor. An itibarıyla benim üretimim iç piyasada. İstanbul'da bulunan baharatçılara satış yapıyorum. Kesinlikle pazar problemi yok, alıcısı bol. Yağını baharatçılar da kolonya imalatçıları da satın alıyor." ifadelerini kullandı.

"Bizim ürünümüz daha iyi"

Şirin, amacının üretim alanını genişletmek olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz sene bir arkadaşım İran'dan 3 ton ürün aldı, 120 bin TL verdi. Kalite açısından bizimkiler çok daha iyi, yaprakları daha iri, aroması daha yoğun. Bu yıl 2 dekarlık alanda ekim yaptım, önümüzdeki yıl 30 dekar tarlam var, hepsine limon melisa ekmeyi planlıyorum. Üretimi 30 dekara çıkardığımda ise ihracat yapmayı hedefliyorum. 30 dekarlık alanda yıllık 25 ton üretim elde ediliyor. 25 ton Türkiye'de de satılır fakat ülke dışına satmak daha iyi."







Yorumlar (0)