Ak Partili Milletvekilinden tarım politikalarına eleştiri!

Tarımda yaşanan sorunlar tüm siyasî çevreler tarafından endişeyle takip ediliyor. Tarım politikalarına AKP kanadından da eleştiri geldi. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, çiftçinin 5 yıldır geriye gittiğini söyledi.

TARIM 26.12.2019, 11:19
Ak Partili Milletvekilinden tarım politikalarına eleştiri!

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, çiftçilerin ekilecek ürün konusunda yalnız bırakıldığını, girdi maliyetlerinde zorlanıldığını, tarımda zirai ilaç kullanımındaki aşırılıklara değindi.

"Tohumculuk sektöründe ciddi karalama var"

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nin düzenlediği “Milli ve yerli tohumculukta sürdürülebilir stratejiler” çalıştayı Antalya’da yapıldı. Çalıştay açılışında konuşan Alt Birlik Başkanı Hacı Ömer Güler, ülkelerin dışarıya bağımlı olmasında en güçlü aracın tohum olacağını, Türkiye’de tohumculuk sektöründe ciddi bir karalama kampanyasının vuku bulduğunu belirtti. Güler, elektriğe gelen yüzde 100 zamdan dolayı çiftçinin sulama yapamaz hale geldiğini ve tarım arazilerinin plansız bir şekilde kullanıldığını, ülkenin gıda ihtiyacında tehlike oluşturabilecek duruma gidildiğini ifade etti.

Ak Partili Milletvekili Erdem "Çiftçimiz ekecek ürün arıyor"

Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem, kendisinin de çiftçi olduğunu belirterek, sorunları içinden yaşadığını ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de bu durumu bir an önce çözmesi gerektiğini ifade etti. Erdem, “Tarımda dünyada iyi durumdayız, çiftçimiz bunu hissediyor mu? Kendim de bir çiftçi olarak söylüyorum, biz bunu hissetmiyoruz. Artık daha planlı bir tarıma geçmemiz gerekiyor. Çiftçimiz ekecek ürün arıyor. Bakanlığımız bir an önce planlamaya geçerek dağınık vaziyetteki çiftçinin bu yıl ne ekeceğim diye koşuşturmasını önlemesi lazım. Örneğin geçen yıl Konya Yunak'ta her tarafa kanola ekildi. Haşere tüm bölgeyi sardı. Atılmadık ilaç kalmadı, üstelik verim de alınamadı. Macerayla uğraşmamak lazım bilinçli tarım yapmak lazım” dedi.

Yorumlar (0)