Afyonlu 1 kiloluk patates

Afyonkarahisar’ın ünlü kışlık Agire cinsi patatesleri görenleri şaşırtıyor. Yüzde yüz organik olan patatesleri yetiştiren çiftçi patateslerin bu denli büyük olmasını gübreye bağlıyor.

TARIM 26.11.2019, 17:52
Afyonlu 1 kiloluk patates

Patatesiyle ünlü Afyonkarahisar’da hiçbir zirai ilaç ve gübre kullanılmadan yetiştirilen 1 kiloyu geçen Agire cinsi patates görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin patates ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Afyonkarahisar’da, patates hasat mevsiminin son bulmasıyla kışlık patatesler pazarlarda yerini buldu. Özellikle Sandıklı ve Şuhut ilçelerinden kent merkezine bağlı belde köylerinde yetiştirilen patatesler, kentin ihtiyacını karşılarken, yurdun dört bir yanına sevk edilmeye devam ediyor.

Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Fethibey kasabasında yetiştirdiği patatesleri pazarda satan çiftçi Mehmet Çelik, tanesi bir kiloyu geçen patatesleri görenler hayrete düştü.

Gübre ya da zirai ilaç kullanmadan yetiştirilen patateslerin hayvan gübresini yoğun olarak kullanmasından ötürü patateslerin bu kadar büyüyebildiğini ifade etti.

Patateslerin doğal bir şekilde bu denli büyümesini anlatan üretici Mehmet Çelik, "Afyon patatesiyle ünlü. Bunu adı sarı patates kışlık Agire derler. Organik, hayvan gübresiyle üretildi. Kendi ürünümüz. İstediğimiz yerde analiz yaptırabiliriz. İçinde hiçbir katkı maddesi yok. 1 kilo 200 gram, 1 kilo 800 gram, 2 kilo 200 grama kadar olanı var. Tarlayı zamanında sürüyoruz, hayvan gübresini bol attığımızdan, suyumuz da var, bakımını yaptığın zaman oluyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)