Açıkta erik hasadı sonuç verdi: Eriğin kilosu 30 TL’ye kadar düştü 

Mersin Mut’ta başlayan açıkta erik hasadı, 500 TL’lik eriği 30 TL’ye kadar düşürdü. Esnaf, hem müşterinin hem de satışların artmasından dolayı oldukça mutlu. 

TARIM 20.04.2021, 10:52 20.04.2021, 18:02
Açıkta erik hasadı sonuç verdi: Eriğin kilosu 30 TL’ye kadar düştü 

Mart ayı ve nisan ayının başında eriğin kilosu 500 TL’ye kadar çıkmıştı. Bu sebeple satışı pek yapılamayan erikler, çoğunluklar çürümüştü. Pazar esnafının kanayan yarası olan erik fiyatına güncelleme geldi. 

Mersin Mut’ta başlayan açıkta erik hasadı sayesinde satışa çıkarılan eriğin kilosu arttı. Bu da fiyatın düşmesine vesile oldu.

Mersin Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Başkanı Mehmet Ali Acar, “açık alan hasadı” sayesinde elde edilen eriklerin oldukça arttığını belirtirken fiyatların düşmesi konusunda herkesin mutlu olduğunu aktarıyor.



Mersin’den 7 kıtaya

Mersin Mut’taki örtü altı erik üreticiliğinin meyveleri yalnız Türkiye’de değil, 7 kıtada yeniyor. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya Federasyonu’na fazla miktarda ihracat yapıldığını belirten Başkan Acar, eriklerinin dünya genelinde meşhur olduğunu dile getiriyor.

“Mut’un can erikleri hem lezzeti hem de görüntüsüyle tüketicileri kendine çekiyor. Yoğun talep alan bu meyve, üreticimiz için altın değerinde. Satış rakamları bakımında üreticiye hakkını veren can erik, Mut’taki mikro klima iklim sayesinde daha lezzetli oluyor. Bu yıl da erik fiyatları altın dönemini yaşıyor.” şeklinde konuşan Acar, 15 bin dönüm araziden 40 bin ton erik elde edildiğini belirtiyor. 

Yorumlar (0)