72 bin 783 gıda işletmesi denetlendi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde eş zamanlı denetim yaptı. Ürün bazlı yapılan denetimlerde 72 bin 783 işletme denetlendi.

TARIM 02.12.2019, 19:31
72 bin 783 gıda işletmesi denetlendi!

Tarım ve Orman Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre, gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız sürdürülmeye devam ediyor. Denetimlerin 25 Kasım’da 81 ilde eş zamanlı olarak başlatıldığını ve bu süreçte de gıda üretim işletmelerine, satış ve toplu tüketim yerlerine, okul kantinlerine ve yemekhanelerin tetkik edildiği açıklandı. Ayrıca, denetimlerin belli periyotlarla yapılacağı bildirildi.


İstanbul'daki "süt ve süt ürünleri" denetimlerinden bir fotoğraf

72 bin 783 gıda işletmesi arasında olumsuzluk teşkil edenlere cezai işlem uygulandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplam 6 alanda 72 bin 783 işletmenin denetlendiğini ifade etti. Pakdemirli, "Denetimler sırasında 419 numune aldık. Olumsuzluk tespit edilen işletmelere ise gereken cezai işlemleri uyguladık" açıklamasında bulundu.

"Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaktan çekinmemeliler"


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Pakdemirli, gıda denetimlerinin sadece bu seferberlikle kalmayacağını da şu sözleriyle kaydetti:

"Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımız ise olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman 'Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaktan çekinmemeliler. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir."

Yorumlar (0)