69 firma tek tek ifşa edildi... At eti kullananları öğrenin!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 69 firmaya ait 136 üründe sahtecilik tespit etti.

TARIM 12.06.2020, 11:57
69 firma tek tek ifşa edildi... At eti kullananları öğrenin!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir ifşa daha geldi. 

Her fırsatta taklit ve tağşiş ürüne sahip olan firmalara asla acınmayacağına dikkat çeken bakanlık, internet sitesi üzerinden bu firmalar ile ürünlerinin listesini yayınladı. 

Bakanlık, 69 firmadan 136 üründe sahtecilik tespit edildiğini bildirdi. 

Firmalar ve ürünlerin isimleri tek tek paylaşıldı

Yapılan açıklamada, laboratuvar testleri neticesinde tağşiş ya da taklit yapıldığı netleşen gıdaları üreten, insanların sağlığını riske atacak düzeyde bozulmuş ve değiştirilmiş fıdaları üreten ya da satışını yapan firmaların isimlerinin, ürün isimleri, parti/seri numarası ile markalarının paylaşıldığı bildirildi. 

"Güvenilir gıda üretiminin sağlanması amaçlanıyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen resmi kontroller ile firmaların otokontrol sistemlerine ilave olarak yapılan bu uygulama ile insan sağlığının korunmasının, sektörde haksız rekabetin oluşmasının engellenmesinin, tüketiciler vasıtasıyla şirketler üzerinde bir denetim mekanizması kurulmasının ve güvenilir gıda üretiminin sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi. 

"Tüketicilerin yaptıkları başvurular önemli"

Uygunsuzlukların belirlenmesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra kişiler tarafından şikâyet, ihbar, Alo 174 Gıda Hattı ve  CİMER başvuruları sonucunda yapılan kontrollerin de önem arz ettiği kaydedildi. Bu nedenle tüketicilerin başvurularına devam etmelerinin, halk sağlığının korunmasına ilişkin yürütülen faaliyetler için de önemli olduğu vurgulandı. 

İŞTE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN İFŞA EDİLEN FİRMALAR

Yorumlar (0)