386 hileli gıda ürünü ifşa edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş ya da ilaç etken maddeli 386 adet hileli ürünü kamuoyuna paylaştı. Bakanlığın açıkladığı listede domuz etinden, at ve eşek etine; süt ürünlerinde bitkisel yağlara ve zararlı kimyasal maddelere rastlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "gönlüm hapis cezasını ister" dedi.

TARIM 14.01.2020, 11:30 28.01.2020, 09:36
386 hileli gıda ürünü ifşa edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş ya da ilaç etken maddeli toplam 229 firma tarafından üretilen 386 hileli ürün kamuoyuna paylaştı. Bakanlığın açıkladığı listede domuz etinden, at ve eşek etine; süt ürünlerinde bitkisel yağlara ve zararlı kimyasal maddelere rastlandı.

Gurme markasının ürünlerinde domuz eti tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen laboratuvar çalışmalarının test sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Taklit ve tağşiş ürünlerin bulunduğu listede en çok hile yapılan ürünlerin et ürünleri ortaya çıktı. Türkiye genelinde birçok markette satışı yapılan Gurme ürünlerinde domuz eti tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından resmî web sitesinde yapılan açıklamada “laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.” sözleri kaydedildi.

Pakdemirli: Gönlüm hapis cezasını ister

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin gönlünün hapis cezasından yana olduğunu şu sözlerle kaydetti:

“Herhangi bir gecikme olmadan açıklamaları yapıyor olacağız. Meclis ve Külliye ile irtibatımız devam ediyor. En yakın zamanda Meclis'e getirme gayretimiz var. Cezaların ve müeyyidelerin artırılmasını istiyoruz. Benim gönlüm hapis cezasını ister ama ticaretten men de olabilir. Bunların hepsi ilgili kurum ve bakanlıkların görüşü alınarak yapılacak. Bizim istediğimiz ve gönlümüzdekiler olmayabilir ama şundan emin olabilirsiniz cezalar bugüne göre çok daha ağır olacak.”

Hileli et ürünleri

Hileli süt ürünleri (tereyağ, yoğurt, peynir vb.)

Hileli zeytinyağ ürünleri

Hileli arıcılık ürünleri

Hileli alkolsüz içecekler

Hileli şekerli ürünler

Hileli enerji içecekleri

Hileli baharatlar

Hileli kuruyemiş ürünleri

Hileli siyahçay ürünleri

Hileli çikolata ve etkili ürünler

Yorumlar (0)