2020’de arıcılık kredisi nasıl alınır?

Arıcılıkla uğraşan binlerce vatandaş devlet destekli arıcılık (arı kovanı) kredisi alabilme şartlarını merak ediyor. 30 bin TL kadar devlet desteğini almak isteyen arıcıların “arıcılık kredisi alma” koşulları nelerdir? Devlet destekli arıcılık kredisinin şartlarına dair detaylar haberimizde…

TARIM 22.01.2020, 15:14 22.01.2020, 18:01
2020’de arıcılık kredisi nasıl alınır?

Arıcılık kredisi Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde veriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından arıcılıkla uğraşan vatandaşlara 30.000 TL civarında arıcılık desteği veriliyor.

Arıcılara destek kampanyalarını bankalar da veriyor!

Arıcılıkla uğraşan vatandaşlar, devlet desteğinin yanı sıra kamu bankaları ve özel bankalardan da kredi alabiliyor, arıcılık işiyle uğraşanlara yönelik kredi kampanyalarından faydalanabiliyor.

Bankaların sunduğu kredi desteğinden yararlanmak isteyen işletmeler yaptıkları işlemleri faturalandırmak suretiyle arıcılık kredisi kampanyalarından iyi şekilde faydalanabiliyor.

Arıcılık desteği kovan başına 15 TL!

2019 yılından önce “arılı kovan” başına 10 TL alan arıcılar, 2019 yılı itibariyle “arılı kovan” başına 15 TL arıcılık desteği alıyorlar. Verilen arıcılık desteğinin arıcılık işiyle uğraşanlara arıcılık desteğinin ödenme sırası ise TC kimlik numarasının son hanesine göre belirleniyor.

Arı kovanı için devlet desteği nasıl alınır?

Arı kovanı desteğinden faydalanabilmek için öncelikle başvuruların kişisel olarak yapılması gerekiyor. Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığı ile yapılabilen başvurular ancak başvurunun bir vekil aracılığı ile yapılması halinde Arıcılar Birliği’nce de yapılıyor.

Başvuru dilekçesi ve diğer gereken belgeler tamamlanma koşuluyla ikamet edilen yere bağlı bulunan Tarım ve Orman İl veya İlçe Müdürlüklerine bizzat gidilmesi gerekmektedir. Sonrasında gereken işlemler başlatılır ve istenen destek miktarı arıcılık kayıt sistemine kaydedilir. Arıcılık desteği için başvurunun onaylanması durumunda destek tutarı başvuran arıcının bireysel hesabına yatar.

Arıcılık Kredisine ve arıcılık desteğine nasıl başvururum?

Arıcılık kredisi almaya hak kazanabilmek için öncelikle başvuru yapmak gerekiyor. Arıcılık kredisine başvuru yapabilmek için aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte arıcılık kredisi almaya hak kazanmak için yerine getirilmesi gereken kriterler:

Arıcılık kredisini alabilmek için öncelikle Arıcılık Kayıt Sistemi’nde (AKS) kayıtlı olması gerekiyor,

En az 30 arılı kovana sahip olunması gerekiyor,

En çok 1000 arılı kovanı olan arıcılar bu krediden yararlanabilmektedir,

Arıcılık Kayıt Sistemi’nde (AKS) kayıtlı bulunan bilgilerin güncelliğinin kontrol edilmesi gerekiyor, AKS’de kayıtları güncel olmayanlara arıcılık kredisi verilmiyor,

Sadece plakalı kovanlara arıcılık desteği sağlanıyor,

Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) sisteminde bulunan boş dilekçenin doldurulmuş olması en öncelikli koşullardan sayılıyor,

Arıcılık kredisine başvurmak için gerekli belgeler!

Arıcılık kredisine başvuru yapılabilmesi için şu belgelerin önden hazırlanması gerekiyor. İşte arıcılık kredisine başvuru için gerekli belgeler:

Kimlik belgesi,

Gelir belgesi,

Arıcılık işinin yapıldığı yerin kiralık olması durumunda kira sözleşmesi,

Kooperatifte aktif üyeliği bulunan 2 adet kefil talep edilmesi durumunda teminatla ilgili tapu belgeleri de beraberinde getirilmelidir,

Talep edilmesi durumunda gereken belgeler artırılabilir.

Arıcılık kredisine ne kadar faiz uygulanıyor?

Arıcılık kredisi alanların yararlandıkları faizler ise şöyle:

1 yıllık vade seçeneğinde kredi alanların her ay için yüzde 0,66 faiz oranı,

4 yıllık vade ile kredi alanlara yüzde 0,83 faiz oranı,

4 yıldan uzun vadelerde yüzde 0,93 faiz oranı uygulanıyor.

Arıcılık kredisini hangi bankalar veriyor?

İşte arıcılık (arı kovanı) kredisi kampanyalarını vatandaşlara sunan bankalar:

Anadolu Bank, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, QNB Finansbank, Odeabank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), ING Bank, Şekerbank Denizbank, Akbank, HSBC.

Ziraat Bankası Arıcılık kredisi

Ziraat Bankası kapsamında 500 bin TL’ye kadar kredi talebinde bulunulabilir ve en az 50 adet arılı kovana sahip olanların başvuruları değerlendirilir. Vade seçeneği olarak 3,6 veya 12 ay seçilebilir. Arıcılık faiz oranları yüzde 0,41 iken yıllık faiz oranları yüzde 5 olarak kaydedilmiştir.

QNB Finansbank arıcılık kredisi

Yapılan harcamaların yüzde 85’i seviyesine kadar kredi istenebilir. QNB Finansbank, arıcılık kredisi için 2 yıla kadar vade verebiliyor.

Şekerbank arıcılık kredisi

36 aya kadar vade imkânı sağlayan Şekerbank’tan kredi çekmek isteyen arıcıların Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üyelik yapması şart. Başvuruda bulunulabilmesi için en az 1 yıldır bu faaliyetleri gerçekleştirmesi gerekiyor.

Halkbank arıcılık kredisi

Tarım Destek Paketi kapsamında 4 yıla kadar vade imkânı sunan krediler verilmektedir. Faizsiz kredi imkânı tanınıyor. Krediden yararlanabilmek için Halkbank müşterisi olmak gerekmiyor.

Yapı Kredi arıcılık kredisi

50 ve daha fazla kovanı olan arı yetiştiricilerine başvuru hakkı tanınıyor. 12 aya kadar vade seçeneği sunulan Yapı Kredi Bankası arıcılık kredisinde başvuru sahiplerinin Türkiye Arıcılar Birliği’ne (TAB) üyelik yapması gerekiyor.

Habernediyor.com

Yorumlar (2)
ferdick woodman 4 yıl önce
Faturanızı ödemek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? veya iş için bir krediye mi ihtiyacınız var?
Size bir kredi konusunda yardımcı olabiliriz, krediler sunuyoruz Her türlü krediyi sunuyoruz:

Özel Krediler,
İş kredisi,
Bireysel kredi,
Tatil Kredileri,
otomobil kredileri ve daha fazlası.
Erhan alkurt 4 yıl önce
Merhaba! Ben muğla da arıcılık yapmak istiyorum kıredi sartları için detaylı bilgi sahibi değilim tam